Crypto-Prijzen.nl

Minima sluit een Series A financieringsronde van $6,5 miljoen af

Minima sluit een Series A financieringsronde van $6,5 miljoen af

Minima, een protocol dat is ontworpen om op smartphones te draaien, heeft $ 6,5 miljoen opgehaald bij toonaangevende investeerders zoals GSR, DEX Ventures en AGE Crypto in een Series A financieringsronde, vernam Invezz uit een persbericht. Deze investeringen zullen cruciaal zijn bij de lancering van Minima’s Mainnet in 2022.

Elke gebruiker – een volledige node

De nieuwe bijdrage van het protocol ligt in de mogelijkheid om van elke gebruiker een volledig knooppunt te maken. Minima gebruikt een variatie op het Proof of Work consensusmechanisme dat minimale rekenkracht vereist. Het kan daardoor volledig op IoT apparaten en mobiele telefoons draaien.

Native ondersteuning voor tokenoverdracht en slimme contracten

Ontworpen als het meest gedecentraliseerde, onveranderlijke en schaalbare protocol op de markt, stelt Minima gebruikers in staat om zijn blockchain op een meer gedecentraliseerde en duurzamere manier te beveiligen.

Het protocol biedt native ondersteuning voor tokenoverdrachten en slimme contracten en begint met een Layer 2 oplossing die is verbonden met de basislaag blockchain omdat het erg moeilijk, zo niet onmogelijk is om alleen door Layer 1 te schalen.

Hugo Feiler, CEO van Minima, zei:

We zijn verheugd om deze overtekende Series A inzamelingsactie aan te kondigen. Onze missie is om een blockchain te creëren die niemand controleert en die iedereen bezit, waardoor deze volledig gedecentraliseerd wordt. Deze fondsenwervingsronde stelt ons in staat om de middelen aan boord te brengen die we nodig hebben om Minima’s Mainnet medio 2022 te lanceren.

Vinny Lingham, een van de belangrijkste investeerders in de financieringsronde, voegde toe:

Ik steun graag oprichters die anders over de toekomst denken, en ik denk dat Minima precies dat doet. Ik zie decentralisatie als een cruciale hoeksteen in de toekomst van waarde en informatie uitwisseling, en mijn investering in Minima is een investering in de volgende generatie connectiviteit en het mogelijk maken van verschillende gebruiksscenario’s voor blockchain technologie. Naar mijn mening zal iedereen in staat stellen om eenvoudig zijn eigen node te runnen zonder dat er derden bij betrokken zijn, blockchain technologie letterlijk in handen van iedereen.

Tot nu toe heeft Minima meer dan 5.000 nodes gelanceerd in bijna 100 landen. Met het Minima Incentive Program kunnen gebruikers munten verdienen door Minima op PC, Mac of Linux te gebruiken of door de Minima app op hun Android mobiel te downloaden. Ze kunnen ook Minima munten verdienen door als testers deel te nemen. Er is een wachtlijst voor deelname aan het Minima Incentive Program.

The post Minima sluit een Series A financieringsronde van $6,5 miljoen af appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*