Crypto-Prijzen.nl

Millicent ontvangt de Innovate UK SMART Award

Millicent ontvangt de Innovate UK SMART Award

Millicent, een in het VK gevestigd gedistribueerd grootboekbedrijf, heeft overheidsfinanciering ontvangen in de vorm van een UK Research and Innovation (UKRI) Innovate UK SMART Award, zo vernam Invezz uit een persbericht. Dit is de meest prestigieuze R&D beurs in het VK. Het zal het voor het bedrijf mogelijk maken om zijn baanbrekende digitale financiële netwerk verder te ontwikkelen.

Bedrijf gebruikt next-gen DLT

Onder leiding van CEO Stella Dyer, een Wall Street veteraan en afgestudeerd aan de Harvard Business School, gebruikt het bedrijf de volgende generatie hybride DLT (distributed ledger-technologie), die een blockchain structuur combineert met Directed Acyclic Graph (DAG) snelheden.

Dit kan het traditionele financiële systeem transformeren in een open, grenzeloos en onderling verbonden digitaal netwerk, dat draait op het platform van een groot aantal reglementaire stablecoins.

Het eerste door de overheid gefinancierde CBDC project

Millicent is het eerste stablecoin en Central Bank Digital Currency (CBDC) project dat wordt gefinancierd door de Britse overheid. De prijs toont een Britse interesse in het mainstreamen van de uitgifte en acceptatie van stablecoin.

Beoordelaars van Innovate UK zeiden:

Millicent is een baanbrekend project dat de manier waarop we bankieren en uitgeven zou kunnen veranderen; [de] impact ervan kan zeer belangrijk zijn voor het VK, financieel, sociaal en technisch, omdat het de weg kan banen voor een Brits systeem dat wordt ondersteund door de Bank of England.

Integratie met bancaire raamwerken over de hele wereld

Het DeFi netwerk van Millicent integreert met bestaande frameworks en creëert voor het eerst een universeel financieel systeem. Valuta’s kunnen gemakkelijk tussen on- en off-chain ecosystemen en over grenzen heen stromen.

Ultra-schaalbaar ecosysteem

Het zeer interoperabele, ultraschaalbare ecosysteem van het bedrijf zal tienduizenden transacties per seconde kunnen verwerken. Het kan activa, gegevens en smart contract-oproepen overdragen met grote openbare en zakelijke blockchain netwerken.

Krachtige sociale impact

De sociale impact van het Millicent netwerk had een sterke impact op de toekennende instantie. Financiële inclusie heeft alles te maken met het creëren van een open, directe, wereldwijd verbonden, goedkope infrastructuur.

Stella Dyer merkte op:

In het huidige systeem zijn het meestal de mensen met het minste geld die het meest betalen voor financiële diensten. Millicent is ontworpen om het speelveld voor iedereen gelijk te maken en een ‘internet van waarde’ te creëren dat open en toegankelijk is voor iedereen.

La notizia Millicent ontvangt de Innovate UK SMART Award era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*