Crypto-Prijzen.nl

Millennials behoren tot de meest bullish crypto beleggers

Millennials behoren tot de meest bullish crypto beleggers

De crypto industrie is in 2021 meer dan ooit gegroeid en het lijkt erop dat iedereen er tegenwoordig extreem optimistisch over is. Dat gezegd hebbende, lijken sommige groepen optimistischer dan andere, en recente informatie geeft aan dat rijke millennial investeerders tot de meest optimistische individuen behoren als het gaat om digitale valuta.

Inflatie en disfunctioneren van de overheid zijn de twee grootste zorgen

De vermogensredacteur van CNBC, Robert Frank, sprak over het onderwerp in een recent interview. Hij merkte op dat uit een recent onderzoek onder beleggers met $ 1 miljoen of meer blijkt dat veel rijke beleggers voorzichtiger worden met betrekking tot de economie en de markten.

Hij zei ook dat de grote zorg op dit moment – niet verwonderlijk – ligt bij de inflatie. Inflatie vormt het grootste risico voor de economie, en zorgen daarover hebben beleggers geplaagd sinds de COVID-19 pandemie oorspronkelijk uitbrak.

Toen echter werd gevraagd naar de reden voor hun bezorgdheid, zei maar liefst 23% inflatie, terwijl exact hetzelfde percentage ook het disfunctioneren van de Amerikaanse regering als hun grootste zorg noemde. Nog eens 11% vermeldde verstoringen van de toeleveringsketen en 10% zei dat hun zorg bij het coronavirus ligt. Tot slot noemde 7% arbeidstekorten en nog eens 7% zei dat zij de staatsschuld in de komende 12 maanden als het grootste risico voor de Amerikaanse economie zien.

Waarom wenden millennials zich tot crypto?

Met een dergelijke situatie – waar inflatie en overheidsdisfunctioneren als de grootste bedreigingen worden gezien – wenden velen zich tot digitale valuta, en om voor de hand liggende redenen. Omdat de meeste munten een beperkte voorraad hebben, is er geen risico op inflatie door nieuwe te drukken. Tegelijkertijd zijn cryptocurrencies gedecentraliseerd, dus geen enkele overheid of gecentraliseerde instelling regeert ze, en dat is waar millennials van miljonairs zich het meest zorgen over lijken te maken.

Volgens Frank hebben millennials van miljonairs ten minste de helft van hun vermogen in crypto, waardoor ze de meest optimistische zijn van alle groepen die in digitale valuta hebben geïnvesteerd.

The post Millennials behoren tot de meest bullish crypto beleggers appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*