Crypto-Prijzen.nl

Mike Novogratz zegt dat zowel Bitcoin (BTC) als goud kunnen worden gebruikt als waardeopslag

Mike Novogratz zegt dat zowel Bitcoin (BTC) als goud kunnen worden gebruikt als waardeopslag

Voor de langste tijd hebben Bitcoin (BTC/USD) aanhangers betoogd dat de primaire cryptocurrency kan worden gebruikt als een betere opslag van waarde dan goud, waarbij Bitcoin zelfs de term ‘digitaal goud’ verdient. Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, heeft echter gezegd dat dit debat overbodig is.

Volgens Novogratz kan een belegger optimistisch zijn over zowel Bitcoin als goud, omdat de twee activa kunnen worden gebruikt om zich in te dekken tegen een dalende fiat-valuta.

Novogratz zegt dat het mogelijk is om optimistisch te zijn over zowel BTC als goud

“Alles hoeft niet vanuit een of-of standpunt te komen. Goud ziet er goed uit. U kunt bullish zijn op goud en BTC. Beide worden gezien als waardevolle winkels om te beschermen tegen verlaging van het fiat. Goud presteerde een tijdje ondermaats. BTC en crypto bevinden zich in een adoptiecyclus”, betoogde Novogratz.

Novogratz heeft deze verklaring afgegeven naar aanleiding van een eerdere opmerking van de CEO van Euro Capital, Peter Schiff. Schiff bekritiseerde Dave Portnoy omdat hij zei dat goud geen waarde had en dat het ondanks het hoge risico beter was om in Bitcoin te investeren.

Ondanks dat het een crypto investeerder is, heeft Novogratz geworteld in goud, met het argument dat het ook een goede investering was. Vorig jaar zei Novogratz echter dat Bitcoin een deel van de marktkapitalisatie van goud zou blijven innemen naarmate de wereldwijde acceptatie zich voortzet.

De strijd tussen Bitcoin en goud

De strijd tussen Bitcoin en goud is al jaren aan de gang. Sommige analisten hebben de waardewinst van Bitcoin de afgelopen jaren vergeleken met de winst van goud om te beweren dat Bitcoin zorgde voor een betere opslag van waarde. Dit argument heeft echter geleid tot vijandigheid, waarbij goudaanhangers zeiden dat het gele metaal niet zo vluchtig was als Bitcoin.

De acceptatie van Bitcoin is aanzienlijk gegroeid en heeft nu zijn weg gevonden naar instellingen. In 2021 zei de directeur van Global Macro bij Fidelity Investments, Jurrien Trimmer, dat Bitcoin een voordeel had ten opzichte van goud omdat het aanbod was beperkt tot 21 miljoen munten, terwijl het totale aanbod van goud niet was vastgesteld.

La notizia Mike Novogratz zegt dat zowel Bitcoin (BTC) als goud kunnen worden gebruikt als waardeopslag era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*