Crypto-Prijzen.nl

Mike Novogratz zegt dat Ethereum beter presteert dan Bitcoin vanwege bruikbaarheid

Mike Novogratz zegt dat Ethereum beter presteert dan Bitcoin vanwege bruikbaarheid

Zowel in 2020 als in 2021 presteerde Ethereum (ETH/USD) beter dan Bitcoin (BTC/USD). De grootste altcoin heeft minimale verliezen geleden in de recente crash in vergelijking met Bitcoin, wat ertoe heeft geleid dat het ETH/BTC handelspaar een recordhoogte heeft bereikt.

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, heeft opgemerkt dat Ether beter presteert dan Bitcoin omdat het meer gebruiksmogelijkheden heeft dan alleen een hedge tegen inflatie. Novogratz verklaarde dat Ethereum momenteel een aantrekkelijkere investering is in vergelijking met Bitcoin.

Ethereum presteert beter dan Bitcoin

Novogratz merkte op dat in zijn huidige vorm het belangrijkste gebruik van Bitcoin was als een afdekking tegen inflatie. Hij merkte op dat de grootste concurrent van Bitcoin, Ethereum, meer use-cases had, zoals een technologische gok.

In de loop der jaren is er discussie geweest over de vraag of Ethereum ooit zou kunnen uitgroeien tot de grootste cryptocurrency door de marktkapitalisatie van Bitcoin te overtreffen. Hoewel Ethereum nooit een significante bedreiging voor Bitcoin heeft gevormd, laten de recente markttrends zien dat dit snel zou kunnen veranderen.

De jaarlijkse winst van Bitcoin ligt momenteel rond de 70%, terwijl de jaarlijkse winst van Ethereum rond de 500% ligt.

In een recent interview met CNBC verklaarde Novogratz dat hij Ethereum als een betere performer zag dan Bitcoin. Hij meende dat het gebruik van Bitcoins beperkt was, aangezien de munt voornamelijk werd gebruikt als afdekking tegen inflatie.

De Ethereum blockchain is een van de meest gebruikte op de markt vanwege de ondersteuning van slimme contracten. Het maakt de creatie van dApps mogelijk en het is een van de grootste netwerken geworden die worden gebruikt voor het bouwen van gedecentraliseerde financiële (DeFi) en niet-fungible tokens (NFT’s).

“Daarom zie je dat Ethereum het echt beter doet dan Bitcoin. Mensen zien Ethereum als een technologieweddenschap en Bitcoin als een vernedering van fiat-valutaweddenschappen”, verklaarde hij.

Eerder dit jaar had Novogratz verschillende sentimenten uitgezonden waarin stond dat Bitcoin in de toekomst het digitale goud zou zijn. Hij merkte echter op dat Ethereum Bitcoin kan overtreffen omdat het een “heel andere” use-case heeft.

Desalniettemin verklaarde Novogratz dat de prijs van Bitcoin ondanks de recente bearish trend niet onder de $ 40K kon dalen. Hij merkte op dat een dergelijke daling niet kon plaatsvinden vanwege een toestroom van institutionele beleggers en landen die in het actief hadden geïnvesteerd.

Hij merkte op dat er opnieuw een bullish cyclus zal ontstaan, aangezien de markt voor digitale activa booming is. Hij drong er bij beleggers op aan te wachten op een “monsterlijk vierde kwartaal omdat we een hoge inflatie en hoge groei hebben.”

Andere mensen ondersteunen ook de groei van Ethereum

Novogratz is niet de enige grote speler in de cryptosector die het idee heeft gesteund dat Ethereum in de toekomst beter kan presteren dan Bitcoin. In juli bracht Goldman Sachs een rapport uit waarin stond dat de Ethereum blockchain een hoog reëel gebruikspotentieel had.

Experts van de Wall Street bank merkten op dat Bitcoin het voordeel had de eerste op de markt te zijn, maar Ethereum had de meest populaire slimme contracttoepassing. De instelling verklaarde dat een gebrek aan use-cases ervoor zou kunnen zorgen dat Bitcoin achterop raakt bij Ethereum. Miljardair investeerder, Mark Cuban, prees ook de winsten van Ethereum. Hij adviseerde nieuwe investeerders om de cryptocurrency te kopen omdat deze het meeste potentieel heeft.

The post Mike Novogratz zegt dat Ethereum beter presteert dan Bitcoin vanwege bruikbaarheid appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*