Crypto-Prijzen.nl

Mike Novogratz zegt dat BTC kan dalen tot $38.000 of $40.000

Mike Novogratz zegt dat BTC kan dalen tot $38.000 of $40.000

De oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft zijn voorspelling voor Bitcoin (BTC/USD) voor de korte termijn aangepast en zegt dat de vlaggenschipcrypto het dieptepunt kan bereiken op $ 38.000 of $ 40.000.

De BTC bull deelde zijn gevoelens tijdens een interview op 6 januari, eraan toevoegend dat grote instellingen bezig zijn met het openen van hun posities in BTC en dat de bovenstaande niveaus aantrekkelijk zijn.

In het interview zei Novogratz dat de BTC grafiek waarschijnlijk een dieptepunt laat zien op $ 38.000 of $ 40.000.

Hij voegde eraan toe dat,

We hebben de filosofie gehad dat de Fed de rente voor altijd laag zal houden en zelfs nu nog, ze zullen de rente in twee jaar geleidelijk verhogen tot 2% en nog een tijdje schatkistpapier blijven kopen. We zitten dus in deze liquiditeitsbubbel.

Novogratz wees er ook op dat de inflatie het afgelopen jaar is gestegen tot 6%. Als de inflatie niet daalt volgens de verwachtingen van de Federal Reserve, is hij van mening dat alle weddenschappen niet kloppen. Hij voegde eraan toe dat de 10-jaars rente op staatsobligaties in een week tijd van 1,35% naar 1,70% ging, en de grafieken laten zien dat deze naar 2% en vervolgens naar 2,5% zou kunnen gaan.

Volgens hem zullen de activaprijzen niet stijgen als de niveaus 2% of 2,5% bereiken. Hiervoor vindt Novogratz het belangrijk dat portefeuilles een ‘tail hedge’ hebben. Hij voegde eraan toe dat beleggers ruimdenkend moeten zijn, omdat de markt mogelijk op weg is naar een paradigmaverschuiving.

Vasthouden aan de cryptomarkt ondanks de slechte prestaties

De voorspelling van Novogratz voor de bodem van BTC komt weken nadat hij zei dat de leidende cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie steun zou vinden op het niveau van $ 42.000. Destijds wees hij erop dat BTC in 2021 begon te handelen voor $ 30,000, en ondanks de ups en downs heeft de markt een mentaliteitsverandering bij beleggers teweeggebracht.

Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 41.616,85 na een daling van 3,74% in de afgelopen 24 uur. De huidige prijs van de munt vertegenwoordigt een daling van 39% ten opzichte van het hoogste punt (ATH) op 10 november van $ 68.789,63.

Hoewel Novogratz een gezworen BTC aanhanger is, houdt hij ook van andere cryptocurrencies. Zo kreeg hij een Tattoo geïnspireerd door Terra (LUNA), de 10e grootste crypto door omzetting.

Hoewel dit nieuws onder normale omstandigheden een rally in LUNA had kunnen veroorzaken, remde de diepe bearmarkt elke winst. Op het moment van schrijven handelt LUNA op $ 71,09 na een verlies van 8,15% op de dag.

The post Mike Novogratz zegt dat BTC kan dalen tot $38.000 of $40.000 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*