Crypto-Prijzen.nl

Mijmeringen van de redacteur: heeft Peter Schiff gelijk over Bitcoin?

Mijmeringen van de redacteur: heeft Peter Schiff gelijk over Bitcoin?

Het is tegenwoordig moeilijk om een Bitcoin (BTC) bull te zijn. De laatste Bitcoin-prijs staat op $20.000 en twee recente pogingen om het niveau van $25.000 terug te krijgen zijn mislukt.

Om zijn hoogtepunten van ongeveer $68.000 te heroveren, moet Bitcoin in waarde verdubbelen en daarna nog eens 70% stijgen. Anderzijds moet Bitcoin nog eens $9.000 kwijtraken om het zeer zorgwekkende niveau van $10.000 te bereiken.

Ik zeg het niet graag, maar ieders favoriete (of minst favoriete) Bitcoin-bear Peter Schiff wint het debat. Bekijk ons eerdere artikel over Peter Schiff dat je hier kunt lezen. Schiff gebruikte technische analyse om half augustus te argumenteren dat de rally die Bitcoin naar het niveau van $24.000 duwde nep was.

Eerlijke waarschuwing: Schiff staat aan de verliezende kant van de handel wanneer hij het opneemt tegen hodlers die jaren geleden Bitcoin kochten. Maar met 40% (waarschijnlijk veel meer nu) van bitcoin-investeerders onder water, richt dit artikel zich op de prijsactie op korte termijn.

De Bitcoin-katalysatoren die allesbehalve zijn

Invezz rapporteerde eerder, in september 2021, over hoe Schiff beweerde dat adoptie van cryptocurrency zou leiden tot hogere consumentenprijzen. Twee maanden eerder schreef een ander artikel over Schiff’s opmerkingen dat Bitcoin gedoemd is om het niveau van $30.000 te behouden.

Dat gezegd hebbende, Schiff harkt enorm in de W’s – althans voor degenen met een zeer korte termijn tijdsbestek.

Het laatste Bitcoin-nieuws staat vol met wat lijkt op bullish katalysatoren die zouden bewijzen dat de bearish houding van Schiff niet juist is. Forbes beschrijft bijvoorbeeld BlackRock’s (BLK) nieuwe spot bitcoin private trust als een “game-changer” die Bitcoin opent voor BlackRock’s $10 biljoen kluis.

Fidelity, Citadel en Charles Schwab kondigden ook de lancering aan van een Bitcoin- en cryptocurrency-uitwisseling die EDX Markets (EDXM) gaat heten.

Het persbericht citeert de raad van bestuur van EDXM die verklaarde dat de markt voor cryptocurrency een “wereldwijde activaklasse van $1 biljoen is met meer dan 300 miljoen deelnemers en een opgehoopte vraag van nog eens miljoenen.”

Elk van deze ontwikkelingen op zich zou iedereen die aan de zijlijn zit moeten overtuigen dat het nu een goed moment is om Bitcoin te kopen. Maar nee. De prijs van Bitcoin kreeg geen momentum, wat bewijst dat wat bemoedigende en bullish ontwikkelingen lijken, dit helemaal niet zijn.

Dus wat is er nodig om de prijs van Bitcoin hoger te ondersteunen? BlackRock is ’s werelds grootste vermogensbeheerder, terwijl Citadel zichzelf beschouwt als het ‘Amazone van de financiële markten’.

Ik kan me geen zinvollere katalysatoren voorstellen die Bitcoin overal dichtbij zijn hoogtepunten zullen stuwen. Met andere woorden, Schiffs overwinningsdans (ervan uitgaande dat hij er een neemt) zal nog geruime tijd doorgaan, zo niet voor onbepaalde tijd.

Maar hoe zit het met El Salvador?

Het experiment van El Salvador met Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft de grens van een jaar overschreden en om te zeggen dat het een succes is geweest, is een groot deel van de waarheid. Een deel van de oorspronkelijke pitch van president Nayib Bukele aan de wereldwijde financiële gemeenschap was: “Investeer hier en verdien al het geld dat je wilt.”

Ter herinnering, bitcoin handelde op dat moment in de buurt van $47.000. Het is niet nodig om de huidige handelsprijs te benoemen.

Onlangs benadrukt Reuters een onderzoek van het National Bureau of Economic Research (NBER), waaruit bleek dat slechts 20% van de bevolking de crypto-wallet Chivo had gedownload kort nadat deze aan het publiek was aangeboden met een gratis tegoed van $30. Snel vooruit naar 2022 en “er hebben bijna geen downloads plaatsgevonden.”

Het rapport stelt ook dat de lokale bevolking Bitcoin niet begrijpt en ook niet “vertrouwt”. Dit komt bovenop de extreme volatiliteit en hoge kosten van de munt. Gezien de status van El Salvador als een derdewereldland, is het toevoegen van meer economische ontberingen aan zijn mensen ten koste van bitcoin zeker een mislukking.

Onze data-analist Dan Ashmore reisde naar El Salvador om het Bitcoin-experiment uit de eerste hand te zien. Je kunt zijn prachtige artikel hier lezen, maar zijn observaties komen min of meer overeen met het NBER-rapport.

Dit vertelt ons:

Bitcoin is een ingewikkeld concept dat tijd kost om goed te begrijpen. In El Salvador werd het van de ene op de andere dag tot wettig betaalmiddel verklaard zonder voorafgaande waarschuwing aan de mensen – aangekondigd op een Bitcoin-conferentie in Miami. Het gebrek aan input van de mensen en het ontbreken van voldoende onderwijs om mensen te informeren hoe het te gebruiken en waar het nuttig voor kan zijn, heeft het hele project tot nu toe geschaad”

Maar wie had vanaf de eerste dag gelijk in het Bitcoin-experiment van El Salvador? Je raadt het al, ieders favoriete (of minst favoriete) Bitcoin-bear. Schiff zei op RT kort nadat Bitcoin wettig betaalmiddel werd:

El Salvador verkeert in grote problemen. Wat ze nodig hebben is een dosis vrijemarktkapitalisme. Ze hebben massale deregulering nodig, ze hebben minder overheid nodig. Ze moeten de ondernemersgeest van dat land vrijmaken. En in plaats van Bitcoin te omarmen, zouden ze het kapitalisme moeten omarmen. Dat is de uitweg uit deze puinhoop.

Ik wil niet dat Peter Schiff gelijk heeft, maar hij heeft het wel

Ik heb niets tegen Peter Schiff, hij lijkt zeer goed geïnformeerd en opgeleid over Bitcoin en de cryptocurrency-markt. Veel van de haat die tegen hem is gericht, komt voort uit kleine partijdigheid van Bitcoin-bros die geen meningen van buitenaf tolereren.

Ik heb belang in dit verhaal, dus het is in mijn eigen financiële belang dat Schiff ongelijk heeft. Mijn belangrijkste blootstelling aan Bitcoin is via een Bitcoin-mijnbedrijf genaamd BitFarms dat handelt op de Toronto Stock Exchange en Nasdaq.

Net als de digitale munt krijgt het aandeel een pak slaag, een daling van 75% sinds het begin van 2022 zonder dat er enige verlichting in zicht is.

Au.

The post Mijmeringen van de redacteur: heeft Peter Schiff gelijk over Bitcoin? appeared first on Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*