Crypto-Prijzen.nl

Mexicaanse president zegt dat het niet nodig is om BTC te adopteren

Mexicaanse president zegt dat het niet nodig is om BTC te adopteren

Iets meer dan een maand geleden werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel aannam, nadat de president de zet slechts twee maanden daarvoor oorspronkelijk had aangekondigd. Daarmee maakte El Salvador geschiedenis, maar ook een sterke indruk op andere landen en hun leiders en functionarissen.

Nu debatteert de wereld of andere naties al dan niet in de voetsporen van El Salvador zullen treden, en hoewel sommigen dat misschien lijken, heeft de president van Mexico ervoor gezorgd dat zijn land er niet bij zal zijn.

De president van Mexico deelt zijn prioriteiten, en de acceptatie van BTC hoort daar niet bij

President Andres Manuel Lopez Obrador sprak onlangs over het idee om BTC als wettig betaalmiddel aan te nemen en verwierp het resoluut voor zijn eigen land. Hij voegde eraan toe dat zijn regering niet van plan is om veel innovatie in de wereld van financieel beheer te brengen en dat hun standpunt is dat ze orthodox moeten blijven als het om financiën gaat.

Lopez Obrador wees er verder op dat zijn belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat Mexicanen goede salarissen krijgen en dat financiële misdrijven – zoals belastingontduiking – het land worden uitgeroeid. Crypto investeringen zijn daarentegen niet nodig om het land te financieren, zei hij.

Dit is niet de eerste keer dit jaar dat Mexico zich negatief uitspreekt ten opzichte van cryptocurrencies. In juni zei de centrale bank van het land bijvoorbeeld dat crypto verboden is voor financiële instellingen. De stap was niet erg gunstig voor de miljardair van het land, Ricardo Salinas Pliego, die een grote crypto-supporter is en eerder uitkeek naar cryptocurrencies die een betere voet aan de grond krijgen in Mexico.

Helaas lijkt de regering van het land vastbesloten de versterking van Bitcoin in het land te verstoren. Dus ondanks de voorspelling van Alexander Hoptner – de CEO van Bitmex – dat ten minste vijf landen BTC tegen 2022 als wettig betaalmiddel zullen gebruiken, lijkt het erop dat Mexico daar niet bij zal zijn.

The post Mexicaanse president zegt dat het niet nodig is om BTC te adopteren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*