Crypto-Prijzen.nl

Mexicaanse miljardair wil de eerste BTC accepterende bank van het land lanceren

Mexicaanse miljardair wil de eerste BTC accepterende bank van het land lanceren

Pro-crypto miljardair, Ricardo Salinas Pliego, wil de eerste Bitcoin accepterende bank in Mexico lanceren. Salinas onthulde dit bullish nieuws via een tweet op 27 juni, waarbij hij opmerkte dat hij hoopt deze prestatie te bereiken door BTC diensten te integreren in Banco Azteca, een toonaangevende Mexicaanse bank, die hij 19 jaar geleden oprichtte. Salinas deelde deze details terwijl hij reageerde op een tweet waarin MicroStrategy CEO, Michael Saylor, hem tagde. Saylor’s tweet zei,

De tweet bevatte een video waarin Salinas zei dat hij veel tijd had geïnvesteerd in het bestuderen van BTC en dat hij het een aanwinst vindt die elke belegger in zijn portfolio zou moeten hebben. Hij ging verder met het aanprijzen van de vlaggenschip cryptocurrency en zei dat het internationale waarde heeft vanwege het beperkte aanbod. Volgens Salinas zijn fiat-valuta frauduleus.

Om uit te leggen waarom hij gelooft dat fiats frauduleus zijn, reisde hij terug naar 1981 toen hij zijn carrière begon, waarbij hij erop wees dat in die tijd een dollar gelijk was aan 20 Mexicaanse peso’s. Door de toenemende inflatie in de afgelopen decennia staat dezelfde dollar echter gelijk aan 20.000 pesos.

Mexicanen helpen hun rijkdom in te dekken tegen inflatie

Hoewel hij alleen de huidige situatie van Mexico benadrukte, zei Salinas dat landen als Venezuela, Argentinië en Zimbabwe meer geluk hadden. Hij voegde eraan toe dat de fraude van het fiat-systeem ook duidelijk is in de VS, waar de monetaire emissie zojuist omhooggeschoten is, waardoor het gebruik van de dollar als geld een grap werd. Toen Salinas de keuze kreeg tussen beleggen in fiat-valuta’s, zilver en goud in de komende 30 jaar, zei hij dat hij Bitcoin (BTC/USD) zou nemen.

Mocht Salinas deze plannen doorstaan, dan zal Banco Azteca zich aansluiten bij een groeiende lijst van banken die crypto over de hele wereld accepteren. Banco Azteca heeft naar verluidt meer dan 16 miljoen spaarrekeningen en 19 miljoen kredietrekeningen. De bank was ook aanwezig in El Salvador, dat onlangs BTC als wettig betaalmiddel tot 2019 verklaarde. Door BTC te accepteren, zal de bank Mexicanen helpen hun vermogen in te dekken tegen de stijgende inflatie in het land.

Dit nieuws komt nadat Salinas, die momenteel de op twee na rijkste man van Mexico is, in november vorig jaar 10% van zijn liquide portfolio in BTC heeft geïnvesteerd. Op dit moment is hij $ 12,9 miljard waard.

The post Mexicaanse miljardair wil de eerste BTC accepterende bank van het land lanceren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*