Crypto-Prijzen.nl

Metacade en Polkadot: Twee lange-termijn projecten die furore kunnen maken in de crypto gaming industrie in 2023

Metacade en Polkadot: Twee lange-termijn projecten die furore kunnen maken in de crypto gaming industrie in 2023

Er wordt verwacht dat de crypto gaming industrie enorm zal groeien in het komende decennium. Gaming, gebaseerd op blockchain technologie kende een groei van 2,000% sinds het eerste kwartaal van 2021, volgens Coindesk. Nu zoeken investeerders naar manieren om winst te halen uit deze opkomende industrie.

Twee projecten die op de voorgrond treden bij play-to-earn en GameFi, zijn Polkadot en Metacade. In dit artikel leggen we je graag uit hoe de tokens voor deze twee platformen kunnen helpen om de toekomst van gaming vorm te geven, en welke het grootste potentieel bezit als investering.

Polkadot heeft de perfecte infrastructuur voor play-to-earn

Polkadot is een concurrent van Ethereum, ontworpen om het probleem van de interoperabiliteit te verhelpen, waar het ecosysteem van cryptovaluta al sinds het begin mee te kampen heeft. Interoperabiliteit staat voor de mogelijkheid om te communiceren en data uit te wisselen over verschillende blockchains heen. Polkadot lost dit probleem op door hun gebruikers toe te staan verbindingen te bouwen tussen blockchains, zowel privé als publiek, die kunnen communiceren op een snelle, schaalbare en veilige manier.

Omwille van deze verbindingen, ook wel parachains genoemd, kunnen de games op de infrastructuur van Polkadot probleemloos gespeeld worden – met lage gas fees, een grote doorvoer van transacties en bliksemsnelle transactie snelheden: noodzakelijke features voor elk product in de crypto gaming industrie. Nu al worden er play-to-earn games gemaakt op Polkadot met heel wat potentieel.

Een voorbeeld hiervan is DomiOnline, een MMORPG die lijkt op Runescape en League of Legends, met één belangrijk verschil: spelers zijn eigenaar van de voorwerpen die ze in-game verwerven. Dit betekent dat gebruikers beloond worden voor de tijd die ze doorbrengen om zeldzame buit in het spel te verdienen. Het biedt de spelers ook de mogelijkheid om hun eigendommen voor echt geld te verkopen buiten de marktplaats van Domi. 

Een ander spel, Polychain Monsters, laat spelers gevechten voeren met hun virtuele 3D monsters, genaamd Polymon, om PMON tokens te winnen, die op hun beurt kunnen ingewisseld worden voor cash geld. Net als Axie Infinity, worden Polymons weergegeven door hun non-fungible tokens (NFTs) en kunnen ze omgeruild worden tegen hun geldwaarde. 

Deze twee projecten tonen het potentieel van Polkadot als serieuze kanshebber om de crypto gaming industry te ondersteunen. Door elementen van bestaande succesvolle games te combineren en die te implementeren in de stevige infrastructuur van Polkadot kunnen DomiOnline en Polychain Monsters wel eens de start betekenen van iets wonderbaarlijks voor games die op het ecosysteem van Polkadot gebouwd zijn. 

Wat is Metacade?

Metacade is een groeiende community hub die de ambitie heeft om de drijvende kracht te worden van de crypto gaming industrie. Metacade’s platform is een virtuele ontmoetingsplaats voor play-to-earn gamers, crypto enthousiastelingen, en ontwikkelaars, om contacten te leggen, crypto te verdienen en bij te dragen aan de toekomst van blockchain gaming.

Om deze doelstelling te bereiken, zetten ze hun community vanaf het begin op de eerste plaats. Dit betekent niet alleen het belonen van de gebruikers omwille van hun rol in de community van Metacade, maar ze ook te laten stemmen op games die ze gefinancierd willen zien, gebruikers te helpen aan een job in de crypto gaming industrie en de community uiteindelijk zichzelf te laten besturen. 

Deze opties zijn allemaal ontworpen om de conventionele en gecentraliseerde video game industrie door elkaar te schudden. In plaats van de vele studio-bonzen die geen voeling hebben met de gebruikers de toekomst van gedecentraliseerd gamen te laten bepalen, wil Metacade de macht teruggeven aan de spelers en de eerste virtuele speelhal worden die bestuurd wordt door de community. 

Wat doet Metacade om een revolutie teweeg te brengen in de crypto gaming industrie in 2023?

Gebruikers belonen voor hun bijdrage

Zoals vermeld, wil Metacade zijn gebruikers belonen voor hun bijdrage aan de community. Elke keer dat iemand een recensie deelt, aan de leiding staat van een GameFi alpha, of content deelt die nieuwe gebruikers helpt bij het beter begrijpen van de play-to-earn principes, worden ze beloond met de MCADE token. Er zullen zelfs mogelijkheden zijn om extra cash te verdienen door prototypes te testen die gemaakt werden door de Metacade ontwikkelaars community. 

De nieuwste games financieren

Om de nieuwe golf aan baanbrekende play-to-earn games te financieren, plant Metacade de release van hun Metagrants. Om een Metagrant te winnen, moeten ontwikkelaars eerst hun projectvoorstel in een wedstrijd inschrijven, samen met tal van andere voorstellen. Metacade gebruikers mogen daarna stemmen op het spel dat ze ontwikkeld willen zien, en het populairste voorstel wint een financiering uit de schatkist van de community. Uiteindelijk wil Metacade een virtuele speelhal aanbieden, gevuld met de beste play-to-earn games van de crypto gaming industrie, gekozen door de Metacade community. 

Een plek om een job te vinden in de digitale economie

In 2024 zal het ambitieuze plan van Metacade om een eigen vacatureaanbod te lanceren zijn beloop kennen. Dit zal ervoor zorgen dat innovatieve Web3 ondernemingen, metaverse projecten en leiders in de crypto gaming industrie vacatures zullen aanbieden in de community door middel van kortlopende opdrachten, stageplekken en mogelijks ook voltijdse contracten. Momenteel bestaat er geen enkel allesomvattend platform waar al deze jobs aangeboden worden en de opzet van Metacade is om daar verandering in te brengen. 

Een platform dat eigendom is van de community

Uiteindelijk wil Metacade zijn community omtoveren tot een decentralised autonomous organisation (DAO). Dit betekent dat het Metacade team leidinggevende taken zal overhevelen naar leden van de community, en bezitters van MCADE tokens zal toelaten om te stemmen op features die ze graag ontwikkeld zouden zien of potentiële samenwerkingen, en zelfs de regelmaat waarmee MCADE zullen verbrand of opgekocht worden. Om dit te verzekeren, zullen ze multi-sig wallets invoeren, die vereisen dat twee of meer betrouwbare Metacade sleutelhouders elke transactie vanuit hun fondsen moeten goedkeuren, voor die worden doorgevoerd. 

Moet je investeren in Polkadot of Metacade?

Zowel Polkadot als Metacade zijn beide ongelooflijke platformen die een snelle groei van Web3 en play-to-earn gaming zullen vereenvoudigen in de komende jaren. Maar daarbij is er een duidelijke winnaar: Metacade. Dit is mogelijk omdat het platform extra zichtbaarheid kan genieten bij de snelle groei van de crypto gaming industrie, die volgens de verwachtingen van Crypto.com tot tien keer groter zal zijn dan die van traditionele games in de komende drie jaar.

Hoewel deze groei voor Polkadot ook gunstig is, zal dat niet even sterk zijn als voor Metacade. Dit is vergelijkbaar met het investeren in een veelbelovende onderneming ten opzichte van de S&P 500; zelfs als de index een groei vertoont, zal je altijd meer winst boeken met een onderneming in een sterk groeiende industrie. Als je wenst te investeren in de opkomende GameFi sector, zou je net omwille van deze redenen Metacade ernstig moeten overwegen als een kanshebber om aan je portefeuille toe te voegen.

Koop hier Polkadot bij eToro.

Neem hier deel aan de presale van Metacade.

Het bericht Metacade en Polkadot: Twee lange-termijn projecten die furore kunnen maken in de crypto gaming industrie in 2023 verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*