Crypto-Prijzen.nl

Mercado Bitcoin’s directeur: SoftBank investering zal ‘onze visie versterken’

Mercado Bitcoin’s directeur: SoftBank investering zal ‘onze visie versterken’

Mercado Bitcoin werd gewaardeerd op meer dan $ 2 miljard na het ophalen van $ 200 miljoen van Softbank’s Latin America Fund in een Series B ronde. De kapitaalverhoging plaatst de in Brazilië gevestigde cryptocurrency beurs in de elite categorie, omdat het nu de achtste meest waardevolle unicorn in heel Latijns-Amerika is.

Mercado Bitcoin directeur Fabricio Tota zei maandag in een interview met Invezz dat de betrokkenheid van Softbank het bedrijf zal helpen om “onze visie te benutten” om de digitale economie van de toekomst op te bouwen.

Softbank biedt meer dan alleen contant geld

Het in Japan gevestigde SoftBank heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan verschillende opmerkelijke wereldwijde investeringen, waaronder die van Coupang in Zuid-Korea en Klarna in Zweden. De investeringsmaatschappij meldde in mei dat haar Vision Fund een winst per eenheid van 4,03 biljoen yen (£26,82 miljard) verdiende, wat meer was dan Berkshire Hathaway vorig jaar.

Als zodanig kan de interesse van SoftBank in een Latijns-Amerikaanse cryptocurrency broker worden gezien als een blijk van vertrouwen.

Tota zei dat SoftBank ook “veel meer naar de tafel zal brengen” dan alleen vers kapitaal. SoftBank heeft het bereik om Mercado Bitcoin te verbinden met “vrijwel elk bedrijf” in Brazilië of over de hele wereld dat het kan helpen zijn visie en groeistrategie uit te voeren.

Aanwending van de opbrengst: marktaandeel verdedigen en uitbreiden

Mercado Bitcoin heeft nu meer middelen om zijn dominante marktaandeel in zijn thuisregio te verdedigen. Concurrenten zoals Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) en particulier Kraken zijn welkom om “het spel te spelen” en een gezonde concurrentieomgeving is altijd positief voor de industrie. Tota zei:

We willen onze positie beschermen en zelfs uitbreiden om te concurreren [met Coinbase en Kraken]. Er is geen probleem om mee te doen, zolang iedereen de wetten en regels hier in Brazilië respecteert.

Mercado Bitcoin wil ook zijn bereik in Latijns-Amerika uitbreiden, zei de directeur. Het bedrijf heeft voorafgaand aan de kapitaalverhoging naar dit doel toegewerkt, maar nu kan het “de uitbreiding versnellen”.

Mercado Bitcoin zal bedrijven proberen over te nemen die sterk aanwezig zijn op een buitenlandse markt, maar het management zal niet terugdeinzen en “van nul beginnen” in andere landen.

De grote kapitaalverhoging van het bedrijf brengt het een stap dichter bij een eventuele beursgang, maar het management heeft geen onmiddellijke plannen om zijn aandelen op een beurs te noteren. Tota zei:

We zijn van mening dat we nu ons huiswerk moeten doen en het geld en de connecties moeten gebruiken om verder te gaan.

The post Mercado Bitcoin’s directeur: SoftBank investering zal ‘onze visie versterken’ appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*