Crypto-Prijzen.nl

Meer dan $4 miljoen aan crypto geschonken aan het Oekraïense leger

Meer dan $4 miljoen aan crypto geschonken aan het Oekraïense leger

Er is voor meer dan $ 4 miljoen aan cryptodonaties gedaan in een crowdfunding inspanning voor het Oekraïense leger.

De donaties begonnen na de Russische invasie in NGO’s en vrijwilligersgroepen te stromen, en volgens het in Londen gevestigde blockchain analysebedrijf Elliptic is de hoeveelheid geld die in deze inspanningen wordt gestoken nu een dag nadat de oorlog begon exponentieel gestegen.

Uit gegevens van Elliptic blijkt dat meer dan $ 675.000 in Bitcoin (BTC) werd gedoneerd op 24 februari, uren nadat Russische troepen aanvielen. Op vrijdag 25 februari was meer dan $ 3,4 miljoen ontvangen door NGO’s, met meer dan $ 3 miljoen (80 BTC) ontvangen van één donor.

De piek van 300% in donaties op vrijdag betekent dat het totaal de $ 4 miljoen heeft overschreden.

Crypto is ‘snel’ en grenzeloos

Volgens een rapport over de crowdfunding inspanningen hebben vrijwilligersgroepen zich tot Bitcoin en andere cryptocurrencies gewend. In tegenstelling tot bankoverschrijvingen en betalingsapps, biedt crypto een “snelle, grensoverschrijdende” manier om geld in te zamelen.

Crypto helpt ook om mogelijke tegenslagen te omzeilen, zoals het blokkeren van fondsen door financiële instellingen, aldus het rapport.

Come Back Alive‘ helpt met militair materieel

Naar verluidt gebruikt de NGO Come Back Alive het geld om militaire uitrusting en medische benodigdheden te leveren. Het heeft ook samengewerkt met het Oekraïense leger door trainingsdiensten en andere aspecten te ondersteunen die bedoeld zijn om de zaak tegen de Russische invasie te helpen.

in ander nieuws met betrekking tot de situatie in Oekraïne, heeft de CEO van cryptocurrency beurs FTX gezegd dat het bedrijf elke Oekraïense rekeninghouder $ 25 heeft gegeven. Hoewel Sam Bankman-Fried niet heeft onthuld hoeveel de beurs heeft gebruikt, heeft de cryptogemeenschap het gebaar geprezen als een goed begin.

Het bericht Meer dan $4 miljoen aan crypto geschonken aan het Oekraïense leger verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*