Crypto-Prijzen.nl

Meer dan 30% van Bitcoin aankopen staan in de min

Meer dan 30% van Bitcoin aankopen staan in de min

De recente strijd van Bitcoin sinds de duik naar beneden heeft geleid tot een verschuiving van het aanbod van de munt vanuit een winstgevende positie, met meer dan 30% van het aanbod verlies.

De cryptocurrency probeert te stuiteren boven het weerstandsniveau rond $ 38k, na fluctuatie tot dieptepunten van $ 36.350 te midden van een bredere marktuitverkoop begin dinsdag,

Volgens het on-chain analyseplatform Glassnode hebben de gestage dalingen sinds de recordhoogtes van $ 69k meer dan 30% van het aanbod naar verliezende posities gezogen.

Glassnode merkt op dat de daling van de BTC waarde in de afgelopen week het percentage Bitcoin entiteiten met winst naar een dieptepunt van 65% heeft gestuurd. De cijfers zijn sindsdien van en naar pieken van 76% gestegen, voegde het bedrijf toe in een rapport.

Meer dan 10% kocht BTC voor $33,5k-$44,6k

Volgens de Glassnode-gegevens verwierf 10,9% van de BTC entiteiten hun bezit tussen $ 33.500 en $ 44.600. Tegen de huidige prijzen zouden velen van hen nog steeds winst kunnen maken en dus degenen met verlies net boven de 30% kunnen houden.

Echter, met de huidige marktomstandigheden die verschillende tegenwind opleveren, is het mogelijk dat een nieuwe scherpe daling deze entiteiten in de “verlies” schijf zou kunnen doen zinken.

De groep BTC houders die in het bereik van $ 33k – $ 44k kochten “zijn statistisch gezien het meest waarschijnlijk om nog een andere bron van verkoopdruk te worden“, merkte Glassnode op in zijn rapport.

Bijna 35% van het BTC aanbod zal in de min staan als prijzen vallen tot $33.5k. Bron: Glassnode

Dit zal waarschijnlijk het scenario zijn als de prijs van Bitcoin onder de kostenbasis van deze entiteiten blijft handelen.

Verwijzend naar de bovenstaande mogelijkheid, wijzen analisten van het bedrijf op een zwakte in zowel Bitcoin als traditionele markten. Ze zijn van mening dat de risico’s en onzekerheid rond de markten hoog blijven te midden van de angst voor renteverhogingen door de Fed en een escalatie van het conflict in Oekraïne.

De prijs van Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 38.000, een stijging van 0,1% in de afgelopen 24 uur. Het BTC-USD paar blijft de afgelopen week echter meer dan 10% lager.

Het bericht Meer dan 30% van Bitcoin aankopen staan in de min verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*