Crypto-Prijzen.nl

Mede-oprichter van Stripe zegt dat het bedrijf tevreden is met privé zijn

Mede-oprichter van Stripe zegt dat het bedrijf tevreden is met privé zijn

John Collison, de mede-oprichter van het toonaangevende online betalingsbedrijf Stripe, beweert dat het bedrijf voorlopig tevreden is met zijn privéleven. Collison zei dit tijdens een interview op 23 november, eraan toevoegend dat de tevredenheid van het bedrijf met zijn huidige status voortkomt uit het feit dat het zich in de beginfase van zijn reis bevindt. Zijn onthulling komt nadat een rapport beweerde dat het bedrijf van plan was om al in 2022 naar de beurs te gaan.

In het interview onthulde Collison dat Stripe wilde uitbreiden naar de Perzische Golf, die landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saoedi-Arabië omvat. Het bedrijf heeft al klanten in de regio. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, bezorgbedrijf Deliveroo en Squatwolf, een klein merk voor sportkleding.

Collison, die ook de president van Stripe is, maakte verder bekend dat het bedrijf in juni de VAE is binnengekomen. Het bedrijf heeft echter een enorme groei doorgemaakt in het land.

Hij voegde eraan toe dat

Dit is een enorme regio die net begint te buigen in termen van zijn eigen groei. Het voelt alsof we heel vroeg op die reis zijn, we zijn nog steeds zwaar aan het investeren.

Uitbreiden naar verschillende financiële gebieden

Stripe, dat een waardering heeft van meer dan $ 95 miljard (£ 70,99 miljard), is actief aan het uitbreiden naar andere financiële gebieden. Deze omvatten belastingbeheer en kredietverlening. Het bedrijf heeft echter het idee uitgesloten om een volwaardige bank te worden, omdat een dergelijke stap meer kosten en toezicht door de regelgevende instanties met zich mee zou brengen.

Interessant is dat Stripe ook is begonnen met het omarmen van cryptocurrencies. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het een team heeft gevormd dat zich toelegt op crypto en Web3.

Volgens Collison heeft de cryptomarkt verschillende innovaties gehad die zijn aandacht trokken. In het bijzonder noemde hij Solana (SOL/USD), die naar voren kwam als een concurrent van Ethereum (ETH/USD). Hij noemde ook Layer 2 (L2) blockchain systemen, zoals Bitcoin’s (BTC/USD) Lightning Network, die transacties helpen versnellen en kosten besparen.

Terwijl Stripe steeds meer geïnteresseerd raakt in de crypto ruimte, is het vermeldenswaard dat het bedrijf eerder BTC accepteerde voor betalingen. Het beëindigde echter de betalingsoptie in 2018 en zei dat BTC zeer volatiel was en dat zijn netwerk een groot aantal transacties niet effectief kon verwerken.

Uitleggend waarom het bedrijf het crypto vers wil herzien, zei Collison:

Er zijn de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest met het oog op het verbeteren van cryptocurrencies en met name schaalbare en acceptabele kosten als betaalmethode.

Met deze ontwikkelingen zei Collison dat het niet onaannemelijk zou zijn voor Stripe om cryptobetalingen te hervatten.

The post Mede-oprichter van Stripe zegt dat het bedrijf tevreden is met privé zijn appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*