Crypto-Prijzen.nl

Mede-oprichter van Stripe zegt dat het bedrijf opnieuw crypto overweegt

Mede-oprichter van Stripe zegt dat het bedrijf opnieuw crypto overweegt

Naarmate de cryptomarkt meer mainstream wordt met de toenemende angst voor inflatie, winnen cryptocurrencies snel aan acceptatie als betaalmiddel. Daarom lanceren betalingsplatforms cryptodiensten om op één lijn te komen met wat er gebeurt in de wereldwijde financiële sector.

De president en mede-oprichter van Stripe, John Collison, heeft verklaard dat het “niet onwaarschijnlijk” was dat het betalingsplatform cryptocurrencies weer zou ondersteunen.

Stripe om weer cryptocurrencies te accepteren

Tijdens een interview met CNBC heeft Collison verklaard dat hoewel cryptocurrencies niet direct relevant waren voor de strategie van het bedrijf, ze in de toekomst aan het aanbod zouden kunnen worden toegevoegd. Hij merkte op dat cryptocurrencies groeiden en schaalbaarder werden om als betaalmethode te worden gebruikt; dus zouden ze worden toegevoegd aan het toekomstige aanbod van het bedrijf.

Collison wees met name op het Lightning Network en Solana (SOL/USD), die snelheden uit het verleden boden en belangrijke ontwikkelingen doormaakten die de cryptosector aantrekkelijk maken.

Hij merkte op dat cryptocurrencies een rol zouden kunnen spelen in het aanbod van Stripe als ze passen bij het beleid van het bedrijf om in de wereldeconomie te passen. Hij merkte op dat cryptocurrencies momenteel als betaalmiddel worden gebruikt in landen met een goed ontwikkeld creditcardsysteem en bankoverschrijvingen, en dat de differentiële waarde niet hoog was.

Hij verklaarde ook dat landen die dit systeem niet hadden, in het nadeel waren, wat niet overeenkomt met waar Stripe voor pleit, namelijk wereldwijde inclusie.

Adoptie van crypto door betalingsplatforms

Stripe is een betalingsplatform dat wereldwijde online betalingen mogelijk wil maken. In 2018 bood het platform ondersteuning voor Bitcoin, maar later stopte het met de service. De herintreding in deze sector komt doordat grote betalingsservicebedrijven ernaar streven crypto aanbiedingen te lanceren.

PayPal heeft al cryptodiensten gelanceerd voor zijn Amerikaanse klanten. Het platform stelt gebruikers in de VS in staat om cryptocurrencies te kopen, verkopen en vast te houden. Bovendien heeft het ook cryptobetalingen mogelijk gemaakt voor zijn Amerikaanse klanten, met als doel deze service de komende maanden wereldwijd beschikbaar te maken.

Square, een van de belangrijkste concurrenten van Stripe, is ook een agile supporter van Bitcoin. Het betalingsservicebedrijf onder leiding van Jack Dorsey heeft onlangs een whitepaper gepubliceerd over een Bitcoin DEX waaraan het werkt. Het gelieerde bedrijf van PayPal, Venmo, heeft ook crypto aanbiedingen.

The post Mede-oprichter van Stripe zegt dat het bedrijf opnieuw crypto overweegt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*