Crypto-Prijzen.nl

McDonald’s opent zijn deuren voor Bitcoin (BTC) betalingen in El Salvador

McDonald’s opent zijn deuren voor Bitcoin (BTC) betalingen in El Salvador

De dag is eindelijk aangebroken en El Salvador werd het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. De burgers van het land kregen nu een geheel nieuwe betalingsoptie in winkels en diensten in het hele land, waaronder de fastfoodgigant McDonald’s, die ook Bitcoin betalingen begon te accepteren via het Lightning Network.

Het nieuws werd oorspronkelijk gemeld door een lokale journalist, Aaron van Wirdum, die zei dat hij een lokaal McDonald’s restaurant bezocht en een gedrukte QR-code kreeg toen hij ervoor koos om met crypto te betalen. De code leidde hem naar een factuurpagina op LN, waar hij de betaling kon voltooien.

Sinds 2019 heeft McDonald’s 19 locaties in El Salvador en voor zover bekend zouden ze nu allemaal cryptovriendelijk moeten zijn.

Bitcoin LN en het gebruik ervan bij betalingen

Bitcoin’s Lightning Network is een Layer 2 betalingsprotocol dat een paar jaar geleden is ontwikkeld om Bitcoin transacties sneller en goedkoper te maken. Het kwam als een mogelijke oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin, hoewel de acceptatie ervan nooit het niveau bereikte dat de ontwikkelaars hoopten te zien.

Natuurlijk is Bitcoin nog steeds een van de grootste investeringsactiva, hoewel het gebruik ervan in betalingen en in het algemeen een ruilmiddel nooit tot bloei is gekomen, ondanks het feit dat het gebruik ervan als digitaal geld de hele reden was voor de oprichting ervan.

Het LN heeft nu een tweede kans in El Salvador, omdat het kan worden gebruikt om een reeks tunnels tussen verschillende adressen tot stand te brengen voor snelle en gemakkelijke kleine betalingen. Het grootste voordeel komt van het feit dat niet elke transactie op de blockchain hoeft te worden vastgelegd. In plaats daarvan, als een persoon regelmatig betalingen verricht naar een specifiek adres via een tunnel, wordt het verschil in het volume van de twee adressen alleen geregistreerd wanneer de tunnel permanent wordt gesloten.

Wat betreft het besluit van El Salvador om BTC te adopteren, het kan ook een grote impact hebben op het stroomlijnen van wereldwijde geldovermakingen en het vergroten van de rijkdom van de burgers van het land. Bovendien kan de Bitcoin vriendelijke natie zelfs crypto ondernemers aantrekken die op zoek zijn naar een nieuwe plek om crypto bedrijven te openen.

The post McDonald’s opent zijn deuren voor Bitcoin (BTC) betalingen in El Salvador appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*