Crypto-Prijzen.nl

Max Keiser zegt dat de Bitcoin wet goed is voor El Salvador

Max Keiser zegt dat de Bitcoin wet goed is voor El Salvador

Max Keiser, een populaire Bitcoin bull, heeft gepleit voor Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador. Keiser juicht de Bitcoin wet in El Salvador toe en zegt dat het een “geweldige optie” is voor het land.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft veel tegenstand ondervonden met betrekking tot de Bitcoin wet van het land vanwege de volatiliteit van cryptocurrencies.

El Salvador zou “Bitcoin’s Wall Street” kunnen zijn

Keiser verklaarde dat de Bitcoin wet van El Salvador het Midden-Amerikaanse land zou kunnen veranderen in “Bitcoin’s Wall Street”. Nu Bitcoin wordt gereguleerd als wettig betaalmiddel, zou het veel cryptokapitaal kunnen aantrekken in El Salvador.

Keiser verwees naar de groei van Londen vóór de Brexit, waar de Britse hoofdstad een van de grootste financiële centra ter wereld was en het merendeel van de Europese obligaties omvatte. El Salvador zou een financieel centrum in Midden- en Latijns-Amerika kunnen worden door Bitcoin in zijn financiële systeem te integreren.

Keiser zei,

De interesse van Salvadoraanse burgers in Bitcoin is gegroeid omdat Salvadoranen hun eigen bankrekening op hun telefoons hebben. Mensen die eerst geen bankrekening hadden, dat was 70% of meer, hebben nu met Chivo portemonnee en andere portemonnees de mogelijkheid om financiële diensten te hebben.

El Salvador’s Bitcoin obligaties

Keiser heeft verklaard dat de Bitcoin obligaties van El Salvador een “enorme innovatie” waren in de financiële sector. Deze obligaties zouden worden gelanceerd met Blockstream’s Liquid, een op Bitcoin gebaseerde service.

Keiser verklaarde dat hij achter het idee stond om Volcano Bonds te laten ondersteunen door toekomstige Bitcoin mijninkomsten. De obligaties zouden het land beschermen tegen leningen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De minister van Financiën in El Salvador, Alejandro Zelaya, verklaarde dat de eerste Bitcoin obligatie van $ 1 miljard zou worden uitgegeven tussen 15 maart en 20 maart. Bukele zei dat de helft van het opgehaalde bedrag van de obligaties de energie zou genereren die nodig is om een Bitcoin mijnbouw te creëren faciliteit. De andere helft zou worden gebruikt om meer BTC voor het land te kopen.

Ondanks de inspanningen van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken, heeft het land grote verliezen geleden op zijn BTC aandelen als gevolg van de huidige marktvolatiliteit.

La notizia Max Keiser zegt dat de Bitcoin wet goed is voor El Salvador era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*