Crypto-Prijzen.nl

Markthoogtepunten van 11 oktober: Bitcoin stijgt terwijl altcoins dalen, oliestoot duwt Wall Street omhoog

Markthoogtepunten van 11 oktober: Bitcoin stijgt terwijl altcoins dalen, oliestoot duwt Wall Street omhoog

Vanmorgen won Bitcoin (BTC/USD) meer dan 1,5%, tot boven de $ 56.000. Polkadot (DOT/USD) boekte de grootste verliezen in de top 10 qua marktkapitalisatie; bijna 5%.

Energiesector omhoog door hoogste prijs in 7 jaar voor olie

Vorige week stegen alle grote Amerikaanse aandelenindices na een trage start van de week. Met +1,2% won de DJ30 het meeste terrein. Vorige week bleven energieaandelen stijgen toen olie de hoogste prijs in zeven jaar bereikte, $ 80.

De sector won 5% in de SPX500, wat een stijging van 0,8% van de bredere index mogelijk maakte die week. De grootste winnaars op vrijdag waren APA Corporation met +6,8% en Pioneer Natural Resources en Marathon Oil, beide met +4,6%.

Britse aandelen winnen terrein

Ook voor Britse aandelen was het een goede week. De UK100 voegde 1% toe, maar is sinds mei vlak en heeft zijn niveaus vóór de pandemie niet hersteld. De grootste winnaars waren Standard Chartered en Tesco met elk +11,2% en HSBC met +8%. Ook Royal Dutch Shell en British Petroleum hielpen de index omhoog.

Chinese tech aandelen schieten omhoog na boetes

Na een antitrustinspectie legden de Chinese autoriteiten boetes op aan een aantal grote technologiebedrijven in het land. Alibaba en Meituan wonnen beide meer dan 9% ondanks een boete, wat waarschijnlijk te wijten was aan het feit dat de boetes op de lange termijn de concurrentie op de markt zullen vergroten.

Vanmorgen bleven de Aziatische indices stijgen. Zowel de China50 als de HKG50 zijn sinds vanochtend meer dan 1% gestegen.

USD en CAD anticiperen op lagere volatiliteit

Aangezien sommige Amerikaanse en Canadese banken gesloten zijn voor Columbus Day en Thanksgiving, wordt een lagere volatiliteit en lagere liquiditeit voor CAD en USD verwacht.

Reissector belooft wat

Ondanks het matige banenrapport dat vrijdag werd gepubliceerd, lijkt het erop dat sectoren als reizen en gastvrijheid groei hebben laten zien. Autoverhuurbedrijf Avis steeg met meer dan 9%, waarschijnlijk om deze reden.

Alle Europese indices zijn vandaag hoger geopend

De grootste winnaar in Europa was de GER40, die 23 punten hoger opende. De UK100 voegde 9 punten toe en de FRA40 steeg 12 punten.

The post Markthoogtepunten van 11 oktober: Bitcoin stijgt terwijl altcoins dalen, oliestoot duwt Wall Street omhoog appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*