Crypto-Prijzen.nl

Markthoogtepunten: Bitcoin nadert $60K, olie blijft stijgen, Wall Street in het groen

Markthoogtepunten: Bitcoin nadert $60K, olie blijft stijgen, Wall Street in het groen

De meeste cryptocurrencies stonden de afgelopen 24 uur in het groen, inclusief Bitcoin (BTC/USD), die de $ 60.000 nadert met nog eens 3% stijging. De crypto met de grootste marktkapitalisatie ter wereld, die onlangs de $ 1 biljoen passeerde, bereikt zijn hoogste punt ooit van net boven de $ 64.000. Ethereum (ETH/USD) won meer dan 5% en voerde de top 10 aan.

Olierally gaat door

Olie blijft stijgen en passeert vanmorgen $ 81. Dergelijke niveaus hebben het sinds 2014 niet meer gezien. Aardgastekort, de opzettelijke productievertraging van de OPEC en andere factoren dragen bij aan de recente prijsstijging.

Wall Street in het groen

Alle sectoren van de S&P 500 stonden gisteren in het groen, een weerspiegeling van positieve ontwikkelingen voor Amerikaanse aandelen. De index sloot met een dagelijkse winst van 1,7%. De IT- en materiaalsectoren liepen voorop en groeiden elk met meer dan 2%. Walgreens Boots, de apotheekfranchise, voerde de index aan met een dagelijkse winst van 7,4%. NASDAQ won gisteren 1,9%, terwijl de DJ30 een stijging van 1,6% zag.

Vandaag wordt verwacht dat Retail Sales rapporten een impact zullen hebben op de markten. Ze worden om 12:30 UTC vrijgegeven.

Oosterse markten volgen Wall Street

De Aziatische markten volgden vanmorgen de sprong van Wall Street. De China50, HKG50 en JPN225 stonden vandaag allemaal in het groen.

Kankerbehandelingsbedrijf eindigt bijna 12% hoger

Cellectis, een biotechnologiebedrijf voor het bewerken van genen, sloot gisteren 11,47% hoger dankzij gunstige preklinische onderzoeksgegevens. Volgens een rapport presenteert de kankerbehandeling van het bedrijf, UCARTMESO, veelbelovende preklinische onderzoeksresultaten.

Europese beurzen openen ook hoger

Ten slotte openden de UK100, GER40 en FRA40 vandaag allemaal hoger. Gisteren maakte de UK100 een aanzienlijke vooruitgang en sloot de dag bijna 1% hoger af. Daarmee passeerde het jaarrendement 11%. De komst werd geleid door mijnbouwvoorraden. Rio Tinto, BHP Group, Anglo American, Glencore en Antofagasta hadden aan het eind van de dag allemaal meer dan 3% gewonnen.

Vanmorgen zetten de Europese markten de positieve trend voort. De grootste winnaar was de GER40, een stijging van 62 punten. De UK100 volgde en opende 34 punten hoger. FRA40 zat er dicht achter met een winst van 33 punten ten opzichte van gisteren.

The post Markthoogtepunten: Bitcoin nadert $60K, olie blijft stijgen, Wall Street in het groen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*