Crypto-Prijzen.nl

Mark Zuckerberg spreekt vertrouwen uit in de metaverse

Mark Zuckerberg spreekt vertrouwen uit in de metaverse

Meta, het moederbedrijf van Facebook, gelooft nog steeds in zijn metaverse plan. De socialemediagigant heeft een verlies van meer dan $ 10 miljard gemeld tijdens zijn eerste ondernemingen in de metaverse. Het verlies werd gemeld tijdens de recente winstoproep van Facebook.

Facebook waagde zich eind vorig jaar in de metaverse door te rebranden in Meta. De zet verhoogde de hype rond de metaverse, en andere technische giganten volgen dit voorbeeld met hun metaverse plannen.

Meta’s verlies van $10 miljard

Meta’s verlies komt van verhoogde investeringen in de metaverse. Meta heeft onlangs de Reality Labs Division gelanceerd en heeft fors geïnvesteerd in dit initiatief. Uit het boekhoudkundig rapport van het bedrijf blijkt dat de uitgaven resulteerden in een kwartaalwinstdaling van 8%.

Meta waarschuwde zijn investeerders dat er in de toekomst nog veel te verwachten was in termen van “tegenwind door zowel toegenomen concurrentie om de tijd van mensen als een verschuiving van betrokkenheid.”

Ondanks dit verlies van 10 miljard dollar heeft Meta’s CEO, Mark Zuckerberg, zijn optimisme uitgesproken over de investeringen van het bedrijf in Web3 en de metaverse. Zuckerberg zei dat hij “vertrouwen” was in het investeren in deze innovatieve ruimtes.

De kosten die Meta maakt voor zijn metaverse plannen zouden in de toekomst kunnen stijgen, aangezien analisten hadden geschat dat het bedrijf meer dan $ 60 miljard zou kunnen uitgeven om zijn volledige visie voor de metaverse te realiseren.

Een van de gebieden waarin Meta investeert, is de high-end virtual reality headset die tegen het einde van het jaar zou kunnen worden uitgebracht. Zuckerberg heeft ook opgemerkt dat de investeringen van het bedrijf gericht zouden zijn op virtual en augmented reality.

In 2021 verdiende Meta’s Reality Labs een omzet van $ 2,3 miljard. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers kwam ook uit op 1,93 miljard, wat overeenkomt met eerdere prognoses van het bedrijf. De aandelenkoers van het bedrijf deed het niet goed en daalde met ongeveer 20% tot ongeveer $ 249 per aandeel.

Meta belegt in NFT’s

Meta maakt ook plannen om te investeren in de niet-fungible token ruimte. Het bedrijf onderzoekt de integratie van NFT’s in Facebook en Instagram. Daarnaast is het ook van plan om een NFT marktplaats te lanceren. Meta’s concurrent, Twitter, heeft onlangs NFT’s in zijn aanbod geïntegreerd door gebruikers toe te staan de NFT’s op hun profielfoto’s te verifiëren.

La notizia Mark Zuckerberg spreekt vertrouwen uit in de metaverse era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*