Crypto-Prijzen.nl

Mark Cuban zegt dat BTC geen afdekking tegen inflatie is

Mark Cuban zegt dat BTC geen afdekking tegen inflatie is

De Amerikaanse miljardair ondernemer Mark Cuban is naar buiten gekomen om Bitcoin (BTC/USD) te bashen en zegt dat de vlaggenschip cryptocurrency niet kan dienen als inflatiehedge. In één adem zei de eigenaar van Dallas Mavericks ook dat Dogecoin (DOGE/USD) beter geschikt is voor betalingen dan BTC. Cuban deelde deze gevoelens eerder vandaag via een tweet.

Cuban probeerde zijn punt te bewijzen en vroeg waarom iemand ooit BTC zou uitgeven als ze denken dat het de toekomst is. Hij merkte verder op dat investeren in DOGE betekent kopen in een leuke gemeenschap. Cuban prees DOGE en zei dat er talloze plaatsen zijn om het uit te geven, omdat het vergelijkbaar is met een niet-bederfelijk loterijticket.

De tweet van Cuban was een reactie op Preston Pysh, de gastheer van de Investors Podcast, die erop wees dat de miljardair DOGE in mei 2021 heeft gepompt. Pysh voegde eraan toe dat DOGE momenteel 80% is sinds Cuban de munt prees.

Een tegenstrijdig standpunt over BTC

Hoewel Cuban beweert dat BTC niet als inflatiehedge kan dienen, is het vermeldenswaard dat zijn standpunt over het digitale activum tegenstrijdig is. Tijdens een interview met BTC voorstander Anthony Pompliano zei de Amerikaanse miljardair dat het gemakkelijker is om bananen als handelsartikel te verhandelen in vergelijking met BTC.

Hij voegde eraan toe dat hij die banaan nog steeds kon eten voordat hij ging rotten en kalium voor zijn training kon krijgen, wat impliceert dat BTC geen zin had.

Maanden later kwam hij terug op zijn bearish kijk op BTC en zei dat het een financiële religie was die beter is dan goud. Hij sprak zijn eerdere verklaring tegen en merkte op dat BTC gemakkelijk te verhandelen, te creëren en op te slaan is. Cuban voegde eraan toe dat BTC ook de overdracht van waarde lokaal en over de hele wereld mogelijk maakt.

Dit nieuws komt terwijl BTC zich blijft herstellen van een langdurige bearmarkt die het op 10 januari tot $ 39.796,57 zag dalen. 3% over de afgelopen 24 uur.

Aan de andere kant is DOGE in de loop van de dag met 5,09% gestegen om te handelen op $ 0,1519. De meme munt heeft een marktkapitalisatie van $ 19.896.427.226, waardoor het de 12e grootste cryptogeld is.

The post Mark Cuban zegt dat BTC geen afdekking tegen inflatie is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*