Crypto-Prijzen.nl

Mark Cuban vergelijkt altcoins met andere activa

Mark Cuban vergelijkt altcoins met andere activa

Mark Cuban, de eigenaar van de Dallas Mavericks en een gerenommeerde crypto enthousiasteling, gelooft dat investeren in alternatieve cryptocurrencies hetzelfde is als geld injecteren in aandelen, obligaties en particuliere bedrijven. Hij deelde deze informatie terwijl hij investeerders adviseerde die hun tenen in de altcoin markt willen dompelen. Cuban wees er echter snel op dat beleggen in altcoins meer risico met zich meebrengt, aangezien ze volatiel en speculatief zijn.

Volgens hem betekent het behandelen van altcoins als andere investeringstools dat mensen niet blindelings moeten kopiëren wat andere individuen in de ruimte doen. Cuban legde uit waarom het geen verstandige keuze is om de investeringen van anderen te volgen en vertelde dat hij had geïnvesteerd in een DeFi token genaamd Titan, dat op 16 juni tot nul crashte. Hij zei dat de munt ten onder ging als gevolg van paniekverkopen.

Hoewel altcoins zelden tanken, liet Cuban zijn mislukte investering in Titan zien hoe gevaarlijk altcoin investeringen zijn en waarom investeerders due diligence moeten uitvoeren voordat ze de cryptomarkt betreden.

Experts zijn het eens met Cuban

In navolging van de gevoelens van Cuban hebben meerdere experts uit de sector erop gewezen dat het belangrijk is om uitgebreid onderzoek te doen alvorens te investeren. Een andere investeringsregel waarmee ze het eens zijn, is uitgeven wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Bovendien zijn experts van mening dat altcoin beleggers moeten overwegen om drie stappen te doorlopen om onnodige risico’s te vermijden.

De eerste stap is het controleren van de reputatie van een project om er zeker van te zijn dat het een goede reputatie heeft en dat de oprichters geloofwaardig zijn. Hierna is het van vitaal belang om de markttoegang van een altcoin te beoordelen om te bepalen of deze direct beschikbaar is op de markt. Als een altcoin alleen beschikbaar is via een dubieuze backchannel, adviseren experts om meer onderzoek te doen. Als de aankoopmiddelen vaag zijn, is het ook het beste om de altcoin helemaal te vermijden, aangezien het een oplichterij kan zijn.

De laatste stap is het evalueren van het technische risico, waarbij de kwaliteit van de code achter de altcoin wordt gecontroleerd. Dit is echter een complexe taak, aangezien codes variëren van altcoin tot altcoin. Om de kans te verkleinen dat u potentiële zwakke punten mist die een altcoin minder veilig kunnen maken, adviseren experts het inhuren van een gerenommeerde derde partij om de code van de altcoin waarin u wilt investeren te controleren.

The post Mark Cuban vergelijkt altcoins met andere activa appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*