Crypto-Prijzen.nl

MakerDAO oprichter denkt dat het project de klimaatverandering kan helpen beïnvloeden

MakerDAO oprichter denkt dat het project de klimaatverandering kan helpen beïnvloeden

MakerDAO (MKR/USD) en vele andere cryptoprojecten zijn vastbesloten om hun stempel op de wereld te drukken, waaraan de oprichter, Rune Christensen, zojuist heeft bijgedragen. Christensen publiceerde een essay waarin hij enkele van zijn opvattingen deelde over hoe Maker kan worden gebruikt als middel om klimaatverandering aan te pakken.

Het bericht is twee dagen geleden, op 5 oktober, gepubliceerd op het bestuursforum van MakerDAO. Daarin wees Christensen erop dat het project ernaar moet streven ervoor te zorgen dat al het onderpand bestaat uit klimaatgerichte en duurzame activa. In wezen wil hij alleen projecten gebruiken die rekening hebben gehouden met de langetermijneffecten van hun financiële activiteiten op het milieu en de wijzigingen hebben aangebracht die de negatieve effecten tot een minimum beperken.

Hij voegde eraan toe dat het onderpand moet worden gebruikt voor investeringen in duurzame real-world activa door senior kredietposities te gebruiken in projecten die zich richten op groene energie. Enkele voorbeelden zijn windturbines, zonneparken, oplaadstations, batterijen en dergelijke. Hij voegde echter ook toeleveringsketens toe, evenals duurzame extractie van hulpbronnen en recycling.

Teruggaan naar het vertrouwen op Ether

Christensen houdt vol dat alles wat nodig is om de blootstelling aan REA op te schalen naar honderden miljarden dollars, en meer, al beschikbaar is. Het kan op een veilige manier en in volledige overeenstemming met de financiële regelgeving.

Een ander idee dat hij naar voren bracht, is de groeiende behoefte voor Maker om zijn toewijding aan gedecentraliseerd onderpand te herstellen. Hij zegt zelfs dat het protocol terug moet gaan naar het vertrouwen op het netwerk en de token van Ethereum. Aanvankelijk werd ETH uitsluitend ondersteund door het protocol, maar in de loop van de tijd heeft het die ondersteuning uitgebreid met andere activa,

Met de aanstaande overgang van Ether naar Proof-of-Stake, wordt verwacht dat Ethereum (ETH/USD) zeer energiezuinig zal worden – veel meer dan het nu is, en het zal een duurzame mededinger worden voor de rol van Bitcoin als de primaire crypto, volgens Christenen.

The post MakerDAO oprichter denkt dat het project de klimaatverandering kan helpen beïnvloeden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*