Crypto-Prijzen.nl

MakerDAO (MKR) bereikt een nieuwe mijlpaal: het totale aanbod van DAI neemt 46 keer toe

MakerDAO (MKR) bereikt een nieuwe mijlpaal: het totale aanbod van DAI neemt 46 keer toe

MakerDAO (MKR/USD) is een van de oudste DeFi projecten die al jaren bestaat. Het heeft echter nog nooit zoveel groei gekend als in het afgelopen jaar, tijdens de explosie van de DeFi sector die begon in 2020, en nog steeds op volle kracht doorgaat.

Recente gegevens van Messari laten zien dat MakerDAO zojuist een belangrijke groeimijlpaal heeft bereikt, waardoor het totale aanbod in een jaar met 46 keer is toegenomen, wat meer dan $ 63 miljoen opleverde.

Wat maakt MakerDAO en DAI zo populair?

Volgens wat bekend is, zijn deze indrukwekkende inkomsten afkomstig van verschillende bronnen, waaronder de DAI stablecoin. Het Maker protocol slaagde er ook in te profiteren van zijn overcollateralized leningen.

Bovendien is het ook extra aantrekkelijk voor gebruikers vanwege de prijsstabiliteitsmodule. Dan zijn er handelskosten voor stablecoin waarmee het project bovenop al het andere extra winst kan maken. En laten we de inkomsten uit de vergoedingen voor geliquideerde kluizen niet vergeten.

Gezien de 46x toename van het totale aanbod, is MakerDAO’s stablecoin nu technisch gezien de grootste en meest succesvolle gedecentraliseerde stablecoin ter wereld.

Het is ook vermeldenswaard dat MakerDAO’s MKR ook heeft kunnen profiteren van de populariteit van het project. Het token fungeert als het governance token van het project, maar het heeft ook andere gebruiksscenario’s. Als governance token kunnen gebruikers stemmen over belangrijke beslissingen en wijzigingen in het protocol, en het wordt gebruikt wanneer liquidaties de uitstaande DAI niet volledig dekken. MKR springt dan in om de gebruikers te compenseren.

Wat is de toekomst voor MakerDAO?

Natuurlijk is MakerDAO een van de meest invloedrijke projecten in de hele DeFi sector geweest. Door zijn rol in DeFi kon DAI het soort groei zien dat wordt bereikt, en het zal hier waarschijnlijk ook niet eindigen.

De crypto gemeenschap is meestal erg vasthoudend als ze eenmaal een voorproefje krijgt van een gunstige nieuwe trend, en gedecentraliseerde stablecoins zijn aantoonbaar beter dan gecentraliseerd. Een van de huidige doelen is om van DAI de go-to gedecentraliseerde stablecoin te maken, wat slechts een van de vele belangrijke mijlpalen is die de gemeenschap en het project van plan zijn te bereiken in de resterende maanden van 2021 en daarna.

The post MakerDAO (MKR) bereikt een nieuwe mijlpaal: het totale aanbod van DAI neemt 46 keer toe appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*