Crypto-Prijzen.nl

MakerDAO geeft een bugbounty van $10 miljoen uit

MakerDAO geeft een bugbounty van $10 miljoen uit

MakerDAO heeft een forse premie van maximaal $ 10 miljoen aangekondigd voor elke white hat- of cyberbeveiligingsexpert die beveiligingsbedreigingen op zijn slimme contracten zal detecteren. Dit is een van de grootste premies in de sector.

MakerDAO’s premie van $10 miljoen

De bounty van MakerDAO is de grootste op Immunefi, een bug bounty platform. Als deze bounty wordt geclaimd, zal deze gelijk zijn aan het totale bountybedrag dat door het platform wordt toegekend. Volgens Immunefi heeft het tot nu toe geholpen om aanvallen af te wenden die een cumulatief verlies van $ 20 miljard aan hacks hadden kunnen kosten.

Een whitehat hacker ontvangt beloningen variërend van $ 1.000 tot de maximaal mogelijke uitbetaling van $ 10 miljoen. Deze beloningen worden toegekend op basis van de mate van kwetsbaarheid die is gedetecteerd in de slimme contracten en applicaties van MakerDAO. De premie wordt uitbetaald in de vorm van DAI stablecoins.

De op een na grootste bug bounty op Immunefi is vermeld door Olympus DAO. Net als in hetzelfde geval met Maker, wordt deze premie gegeven aan white hat hackers die kwetsbaarheden zullen aangeven voordat ze worden uitgebuit.

MakerDAO is een van de betrouwbare gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten in de crypto ruimte. Het heeft een gemeenschap die het onderpand en de uitgaven van DAI aan de Maker schatkist regelt. Voordat het platform volledige decentralisatie bereikte, werd het gerund door de Maker Foundation die in juli 2021 werd opgeheven. MakerDAO verklaarde dat deze ontbinding de DAO “volledig zelfvoorzienend” zou maken.

De mede-oprichter van Immunefi, Travin Keith, gaf commentaar op deze ontwikkeling en zei:

We zijn verheugd om een van de belangrijkste pijlers van ons mandaat aan te kondigen, namelijk het lanceren en onderhouden van een bug bounty programma dat MakerDAO zal helpen de veiligheid ervan te garanderen.

Verhoogd risico op slimme contracten

De eerste twee maanden van 2022 zijn gekenmerkt door een toename van aanvallen op slimme contractplatforms. In slechts twee weken zijn honderden miljoenen dollars verloren gegaan aan hackers. De laatste aanval was op Dego Finance, waar hackers meer dan $ 10 miljoen uit het protocol trokken. De andere laatste aanval vond plaats op 7 februari, met de exploit op de Meter.io tokenbrug. Na deze hack werd $ 4,4 miljoen gestolen.

De grootste aanval dit jaar was op de Wormhole brug. Deze brug verbindt de Ethereum (ETH/USD) en Solana (SOL/USD) blockchains. Een hacker slaagde erin een exploit uit te voeren die $ 320 miljoen aan verpakt Ethereum uit het protocol heeft gehaald. De hack veroorzaakte ook zorgen over de veiligheid van ketenoverschrijdende bruggen.

La notizia MakerDAO geeft een bugbounty van $10 miljoen uit era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*