Crypto-Prijzen.nl

Litecoin prijsvoorspelling na de Walmart partnerschapshoax

Litecoin prijsvoorspelling na de Walmart partnerschapshoax

De prijs van Litecoin (LTC/USD) daalde maandag nadat Walmart (NYSE: WMT) meldingen van een partnerschap tussen de twee entiteiten ontkende. De munt handelt op $ 178, wat ongeveer 26% onder het hoogste niveau van maandag is.

Litecoin en Walmart partnerschap

Walmart is de grootste retailer ter wereld, met een marktkapitalisatie van meer dan $ 404 miljard. Het bedrijf heeft duizenden vestigingen in de Verenigde Staten en is sterk online aanwezig.

Eerder op maandag steeg de Litecoin prijs met maar liefst 30%, zelfs toen andere cryptocurrencies zich terugtrokken. Deze piek vond plaats na een persbericht via Globe Newswire waarin werd verwezen naar een samenwerking tussen Litecoin Foundation en Walmart. De verklaring werd bevestigd door een tweet in verzonden vanaf het officiële Litecoin Twitter account.

Deze gebeurtenissen brachten problemen met marktmanipulatie in de cryptocurrencies industrie aan het licht. Dit kan druk uitoefenen op regelgevers en beleidsmakers om hun regelgeving aan te scherpen. In een verklaring vertelde een analist aan Bloomberg dat:

“Bedreigingen van marktmanipulatie waren een van de belangrijkste aandachtspunten van regelgevers rond deze activa en om te zeggen dat dit hun aandacht zal trekken, is een extreem understatement.”

Een samenwerking tussen Litecoin en Walmart zou groot nieuws zijn geweest voor cryptocurrencies vanwege de hoeveelheid zaken die de retailer elk jaar doet. Het bedrijf had in 2020 bijvoorbeeld een omzet van meer dan $ 552 miljard.

De aankondiging was ook opmerkelijk omdat het een paar weken kwam nadat Walmart de krantenkoppen had gehaald in de cryptocurrency industrie. De vacaturebank van het bedrijf adverteerde met een cryptocurrencies lead, die toezicht zou houden op de investeringen en het onderzoek van het platform in de industrie.

De Litecoin prijs worstelt ook omdat de brede markt wankel blijft. Cryptocurrencies hebben de afgelopen weken meer dan $ 300 miljard aan waarde verloren. Evenzo zijn de aandelen gedaald en analisten bij belangrijke banken zoals Deutsche Bank, Bank of America en Citi verwachten dat deze uitverkoop zich in de herfst zal voortzetten.

Litecoin prijsvoorspelling

Litecoin Price

De 1-dag grafiek laat zien dat de LTC prijs na de Walmart hoax naar het hoogste niveau sinds 19 mei is gestegen. De munt zakte vervolgens naar $ 175, waar hij de afgelopen dagen was. Deze prijs ligt ook langs de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA). Het ligt ook iets onder het belangrijkste weerstandsniveau van $ 190, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is gedaald tot 50.

Daarom zal de munt waarschijnlijk in het huidige bereik blijven, aangezien beleggers de prijsactie van Bitcoin in de gaten houden, aangezien de twee een nauwe correlatie hebben.

The post Litecoin prijsvoorspelling na de Walmart partnerschapshoax appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*