Crypto-Prijzen.nl

Litecoin overtreft voor de derde keer de adresactiviteit van Ethereum

Litecoin overtreft voor de derde keer de adresactiviteit van Ethereum

Litecoin (LTC/USD), de 15e grootste cryptogeld naar marktkapitalisatie, heeft Ethereum (ETH/USD) met betrekking tot het aantal actieve adressen. Santiment, een toonaangevend analysebedrijf, maakte dit nieuws eerder vandaag bekend via een tweet en merkte op dat dit de derde keer is dat LTC de ETH adresactiviteit in 2021 heeft omgedraaid.

Santiment verder bekendgemaakt dat ongeveer 600.000 mensen gebruik van LTC dagelijks. Het bedrijf merkt op dat dit een opmerkelijke prestatie is voor een UTXO munt omdat het, in tegenstelling tot Ethereum, niet de steun heeft van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) en niet-fungible token (NFT) ruimtes, die dit jaar een hoge vlucht hebben genomen.

Volgens Santiment telt de UTXO statistiek het aantal adressen dat crypto ontvangt. In het geval van LTC ligt het aantal zeer dicht bij het aantal actieve adressen. Door LTC te vergelijken met Bitcoin (BTC), een andere UTXO munt, ontdekte Santiment dat de statistieken correct zijn, voor zover de adresactiviteit van de LTC niet in de buurt komt van die van BTC.

Afgezien van een toenemend aantal gebruikers dat interesse heeft ontwikkeld in LTC, blijven de factoren achter de groeiende adresactiviteit van de munt onbekend.

De prijs van LTC komt niet overeen met de adresactiviteit

Ondanks het aantal actieve LTC adressen van meer dan 575.000, weerspiegelt de prijsactie van de munt een dergelijke mijlpaal niet. Op het moment van schrijven verandert LTC van eigenaar voor $ 174,37 (£ 127,87) na een winst van 2,21% in de afgelopen 24 uur.

Deze prijs vertegenwoordigt ook een daling van 3,02% in de afgelopen zeven dagen, wat aangeeft dat de munt zijwaarts is verhandeld. In tegenstelling tot andere toonaangevende crypto’s, die dichter bij hun hoogste punt ooit komen, is LTC nog steeds 57,58% lager dan de ATH van 10 mei van $ 412,96 (£ 302,72).

Dit nieuws komt nadat LTC de afgelopen maand de krantenkoppen haalde na een valse aankondiging van een samenwerking met Walmart. De publicatie deed de ronde online, waarbij zelfs Charlie Lee, de algemeen directeur van de Litecoin Foundation, over de samenwerking tweette.

Als gevolg van de aankondiging steeg de LTC tot $233,06 (£170,90). Walmart gaf echter een verklaring af waarin stond dat de aankondiging niet authentiek was. Toen Lee zich realiseerde dat het nieuws nep was, verwijderde Lee ook de tweet. Bijgevolg daalde LTC op dezelfde dag tot $ 171,38 (£ 125,67).

The post Litecoin overtreft voor de derde keer de adresactiviteit van Ethereum appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*