Crypto-Prijzen.nl

Lisk rondt de migratie naar Lisk Mainnet v3 succesvol af

Lisk rondt de migratie naar Lisk Mainnet v3 succesvol af

De Lisk Mainnet v2 voltooide de migratie naar Lisk Mainnet v3 op 21 augustus, wat de grootste protocolwijziging is in de Lisk blockchain geschiedenis, schreef Lisk op hun website. Kenmerken van het ‘nieuwe tijdperk’ zijn onder meer een extreem veilig nieuw accountadressysteem, tot 98,64% goedkopere transacties na de overstap naar een dynamisch vergoedingensysteem, en volledige onveranderlijkheid van transacties.

Migratie elimineert alle zwakke punten van Lisk Mainnet v2

De migratie elimineert alle zwakke punten van de Lisk Mainnet v2 met betrekking tot accounts, het consensusalgoritme en vergoedingen. De blockchain is nu bijna volledig voorbereid op de aanstaande release van interoperabiliteit.

Ingebouwde typefoutdetectie

Met v3 is het nieuwe accountadressysteem extreem veilig met ingebouwde foutdetectie voor typefouten. Dit elimineert de noodzaak voor accountinitialisatie. Het vorige adres- en ID-systeem werd buiten gebruik gesteld en alle lopende rekeningen werden gemigreerd. Als gevolg hiervan zijn adressen langer geworden, waardoor het risico op adresbotsingen vrijwel is geëlimineerd en ervoor wordt gezorgd dat dergelijke adressen bestand zijn tegen preimage aanvallen.

De privé en openbare sleutels van het account en de wachtwoordzin van 12 woorden zijn niet gewijzigd. Het is gegarandeerd dat typefouten van maximaal 4 tekens in het adres worden gedetecteerd.

Bijna 100% goedkopere transacties

Met het nieuw geïntroduceerde dynamische vergoedingssysteem onder Lisk v3 zullen transacties maar liefst 98,64% goedkoper zijn. Dit komt omdat de minimale transactiekosten zijn gedaald van 0,1 LSK naar 0,00136 LSK in een poging om de tarieven concurrerender te maken. Door een hogere vergoeding en dezelfde nonce in te stellen als de transactie die een gebruiker wil overschrijven, kunnen ze dit doen zolang de transactie nog niet in het blok is opgenomen.

Transacties zijn niet omkeerbaar

Een andere belangrijke verandering die bij Lisk v3 hoort, is totale onveranderlijkheid. Met andere woorden, transacties zijn 100% niet-omkeerbaar. Dit is de weg van de toekomst met interoperabiliteit en zijketens die in het Lisk ecosysteem komen terwijl het zich voorbereidt op v4. Wanneer Lisk Core v4 wordt uitgebracht, kunnen blockchain applicaties transacties over meerdere blockchains ondersteunen. Lisk’s nieuw geïntegreerde BFT consensusalgoritme zorgt ervoor dat ze niet kunnen worden teruggedraaid.

The post Lisk rondt de migratie naar Lisk Mainnet v3 succesvol af appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*