Crypto-Prijzen.nl

Liquid Global Exchange verliest $80 miljoen na een aanval

Liquid Global Exchange verliest $80 miljoen na een aanval

Liquid Global, een Japans crypto handelsplatform, heeft te lijden gehad van een hack waarbij de criminelen wegliepen met ongeveer $ 80 miljoen ($ 58,44 miljoen). De beurs onthulde dit nieuws eerder vandaag via een tweetstorm en merkte op dat de hackers een beveiligingslek misbruikten om zijn wallets te doorbreken. De beurs is sindsdien begonnen met het verplaatsen van geld naar zijn cold wallets om verdere incidenten te voorkomen.

Een van de tweets van Liquid luidt:

De beurs merkte op dat de hackers het gestolen geld naar vier adressen hadden overgemaakt. Dit zijn

BTC: 1Fx1bhbCwp5LU2gHxfRNiSHi1QSHwZLf7q,

ETH/EWT: 0x5578840aae68682a9779623fa9e8714802b59946,

TRX: TSpcfZNTP1CutrRrDxRPeEvWhuXbp,

en XRP: rfapBqj7rUkGju7oHTwBwhEyXgwkEM4yby.

Hoewel de beurs nog niet heeft bekendgemaakt hoeveel het heeft verloren, beweert een rapport dat de hackers 107 Bitcoin (BTC/USD), 9.000.000 TRX, 11.000.000 XRP en bijna $60 miljoen (£43,86 miljoen) aan Ethereum (ETH/USD) hebben teruggetrokken in ERC-20 tokens. Liquid heeft ook niet bekendgemaakt om welke wallets het gaat. Onbevestigde rapporten beweren echter dat de gecompromitteerde ETH portemonnee de deposito’s van Celcius Network bevatte.

Johnny Lyu, de CEO van KuCoin, probeerde Liquid Global te helpen het gestolen geld terug te krijgen en zei dat zijn beurs op de hoogte was van de aanval en dat het de adressen van de hackers had toegevoegd aan de zwarte lijst.

Crypto gerelateerde aanvallen nemen toe

Dit nieuws komt nadat Liquid op 13 november 2020 ook een aanval onderging. Naar verluidt was bij de aanval GoDaddy betrokken, een domeinhostingprovider die een van de domeinnamen van de beurs beheerde, waarbij account- en domeinbeheer ten onrechte werd overgedragen aan een crimineel. De hacker ging door met het wijzigen van de DNS-records en nam de controle over verschillende interne mailaccounts over.

Als gevolg hiervan kreeg de aanvaller toegang tot documentopslag, waardoor mogelijk gebruikersinformatie werd vrijgegeven. De beurs hield de aanval echter snel in, waardoor de hacker geen geld van klanten kon stelen.

Afgezien van Liquid zijn er het afgelopen jaar verschillende spraakmakende hacks in de crypto ruimte geweest. Zo kreeg Poly Network op 10 augustus een aanval van $ 612 miljoen (£ 447,33 miljoen). Naar verluidt werd deze aanval de grootste crypto gerelateerde hack in de geschiedenis. Hoewel de aanvaller het grootste deel van het gestolen geld heeft teruggegeven, blijft er ongeveer $ 235 miljoen in een multisig portemonnee onder gedeeld beheer met Poly Network. BSV ondervond ook een aanval van 51% op 4 augustus na vier andere hacks tussen 24 juni en 9 juli.

The post Liquid Global Exchange verliest $80 miljoen na een aanval appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*