Crypto-Prijzen.nl

Lionel Messi omarmt crypto na zijn toetreding tot PSG

Lionel Messi omarmt crypto na zijn toetreding tot PSG

Lionel Messi, een Argentijnse voetbalster, verliet FC Barcelona en tekende eerder deze week een tweejarig contract bij de Franse voetbalclub Paris Saint Germain (PSG). Hoewel deze deal monumentaal was voor de voetbalwereld, krijgt de crypto ruimte ook een aandeel in de actie, aangezien PSG heeft bekendgemaakt dat deze overeenkomst ervoor zal zorgen dat de legendarische voetballer een deel van zijn salaris in crypto ontvangt. Naar verluidt zal Messi jaarlijks $ 41,00 miljoen (£ 29,65 miljoen) verdienen, bovenop bonussen en een tekenvergoeding van $ 30,00 miljoen (£ 21,70 miljoen).

Volgens de aankondiging van PSG is dit het moment dat de club een speler heeft getekend voor een deal met PSG Fan Tokens (PSG/USD). Messi kreeg een groot aantal PSG Fan Tokens als onderdeel van zijn welkomstpakket. Door de tokens te ontvangen, kreeg Messi een onmiddellijke verbinding met miljoenen PSG fans over de hele wereld. De club voegde eraan toe dat deze stap het positioneert als een van de meest innovatieve en avant-garde sportfranchises wereldwijd.

Als gevolg van deze ondertekening steeg de PSG Fan Token dinsdag tot $ 61,23 (£ 44,27) en het handelsvolume kwam boven $ 1,2 miljard (£ 0,87). De munt had echter kort daarna een neerwaartse correctie en sloot de daghandel af op $ 43,98 (£ 31,80). Op het moment van schrijven verandert PSG Fan Token van eigenaar voor $ 40,59 (£ 29,35) na een winst van 1,70% in de afgelopen 24 uur. Aan de andere kant is het handelsvolume de afgelopen 24 uur met 43,78% gedaald tot $ 265.452.361,00 (£ 191.935.329,62).

Een nauwe relatie tussen verschillende industrieën

Dit nieuws komt nadat de voetbalclub de handen ineen heeft geslagen met Socios.com om te profiteren van de voordelen van de blockchain. Door deze voortdurende samenwerking lanceerden de twee organisaties in januari vorig jaar de PSG Fan Token, waarmee ze een nieuwe en unieke manier voor de club creëerden om zijn fanbase te betrekken.

PSG’s Chief Partnerships Officer, Marc Armstrong, zei het token,

Het volledig omarmen van Socios.com en $PSG Fan Tokens is een enorm succes gebleken voor de Club. We hebben een nieuw wereldwijd publiek kunnen aanspreken, waardoor we een aanzienlijke digitale inkomstenstroom hebben gecreëerd.

Afgezien van PSG, heeft Manchester City ook een fan token uitgerold in maart van dit jaar na de samenwerking met Chiliz en Socios.com. Met de naam CITY kunnen fans stemmen in polls die de club heeft georganiseerd. Bovendien biedt dit token fans snelle toegang tot clubpromoties, games en augmented reality functies, naast andere VIP functies.

Crypto-adoptie is ook duidelijk gebleken in sectoren als basketbal, American football en autoracen, waar cryptobedrijven sponsorovereenkomsten van meerdere miljoenen dollars hebben ondertekend met meerdere organisaties in de industrie.

The post Lionel Messi omarmt crypto na zijn toetreding tot PSG appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*