Crypto-Prijzen.nl

Ledger gebruikers dienen een class action rechtszaak in tegen Shopify

Ledger gebruikers dienen een class action rechtszaak in tegen Shopify

Shopify, een toonaangevend wereldwijd e-commerceplatform, wordt geconfronteerd met een class action rechtszaak die is aangespannen door gebruikers van de Ledger hardwareportemonnee. De rechtszaak vloeit voort uit een groot datalek dat plaatsvond in 2020.

Shopify wordt geconfronteerd met een class action rechtszaak

De class action rechtszaak werd op 1 april ingediend bij de US District Court van Delaware. In de rechtszaak staat dat Shopify er niet in is geslaagd de identiteit van zijn klanten te beschermen. De eisers houden Shopify en TaskUs, een externe gegevensconsulent, verantwoordelijk voor het lekken van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) van Ledger klanten.

De rechtszaak zegt verder dat Shopify en TaskUs al een week op de hoogte waren van het datalek voordat ze klanten alarmeerden. De eisers willen dat Ledger en Shopify de aard van de gelekte informatie bekendmaken. Ze willen ook een geldelijke vergoeding voor de schade.

Ledger wordt toegevoegd als gedaagde in de zaak, waarbij de eisers zeggen dat het bedrijf de gebruikersbeveiliging niet heeft gehandhaafd, zoals beloofd in zijn marketing. In de rechtszaak staat dat Ledger “aanvankelijk had ontkend dat er een compromis met PII had plaatsgevonden”, maar later de verklaring veranderde en het lek toegaf.

De rechtszaak zei,

Ondanks de herhaalde beloften en wereldwijde reclamecampagnes die ongeëvenaarde beveiliging voor zijn klanten aanmoedigden, slaagde Ledger – en zijn leveranciers van gegevensverwerking, Shopify en TaskUs – er herhaaldelijk en grondig niet in om de identiteit van zijn klanten te beschermen, waardoor gerichte aanvallen werden gepleegd op de crypto activa van duizenden klanten en waardoor Class leden veel minder beveiliging kregen dan ze dachten te hebben gekocht met hun Ledger Wallets.

Ledger 2020 hack

Ledger werkte samen met Shopify om een online winkel voor zijn website te runnen. Dit gaf Shopify toegang tot de PII van klanten in de Ledger database. TaskUs had ook toegang tot de klantgegevens van Ledger omdat de eerste door Shopify wordt gebruikt om klantenondersteuning te bieden.

In 2020 vond een massaal datalek plaats, waarbij de informatie van ongeveer 272.000 Ledger gebruikers en meer dan 1 miljoen e-mailabonnees op de Ledger nieuwsbrief. De hackers gebruikten deze gegevens om een enorme phishing campagne uit te voeren, waardoor sommige Ledger gebruikers hun cryptocurrencies verloren.

Een soortgelijk datalek vond onlangs plaats op de Trezor hardwareportemonnee, waar hackers de MailChimp e-mail marketing serviceprovider gebruikten om toegang te krijgen tot de e-maillijst van Trezor en een phishing campagne te starten.

Het bericht Ledger gebruikers dienen een class action rechtszaak in tegen Shopify verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*