Crypto-Prijzen.nl

Ledger CEO voorspelt aanzienlijke groei in de cryptomarkt

Ledger CEO voorspelt aanzienlijke groei in de cryptomarkt

De markt voor cryptocurrency blijft grote winsten boeken en bevindt zich momenteel op het hoogste niveau sinds begin maart. Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) worden nu verhandeld tegen respectievelijk meer dan $ 43K en $ 3.000. Ook de wereldwijde marktkapitalisatie is gestegen.

De CEO en voorzitter van Ledger, Pascal Gauthier, verscheen in een interview met CNBC, waar hij verklaarde dat de geopolitieke situatie tussen Rusland en Oekraïne en de stijgende inflatie de groei van de cryptomarkt in gang zetten.

Groei van de cryptomarkt

Gauthier merkte op dat Ledger, ondanks de recessie in de crypto ruimte in het eerste kwartaal van 2022, dezelfde trend in portemonnee verkopen had geregistreerd als in het vierde kwartaal. In het vierde kwartaal bereikte de markt voor cryptocurrency een recordhoogte met een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 3 biljoen.

De executive merkte op dat er momenteel een toestroom is van het aantal mensen dat op de markt komt. Hierdoor is ook de vraag naar crypto wallets flink gegroeid.

De geopolitieke situatie tussen Rusland en Oekraïne heeft ook geleid tot bezorgdheid over het gebruik van cryptocurrencies om sancties te vermijden. De crypto handelsvolumes uit zowel Rusland als Oekraïne zijn aanzienlijk gegroeid.

In het geval van Oekraïne zijn de cryptovolumes toegenomen als gevolg van donaties, waar het land meer dan $ 50 miljard aan cryptocurrency donaties heeft ontvangen. De groeiende bezorgdheid over een depreciërende hryvnia heeft ook geleid tot verhoogde crypto handelsvolumes.

Crypto is een goede uitwisseling van waarde voor de toekomst

Gauthier concludeerde dat crypto “waarschijnlijk een goede uitwisseling van waarde voor de toekomst” was. Hij merkte op dat landen die te maken hebben gehad met politieke spanningen altijd hoge handelsvolumes hebben opgetekend. Met de huidige situatie in Europa zal het gebruik van crypto naar verwachting alleen maar verder groeien naarmate mensen zich richten op stabiele activa.

Het niveau van de wereldwijde inflatie is aanzienlijk gestegen. Dit heeft ook de vraag naar cryptocurrencies gestimuleerd. In de VS heeft de inflatie het hoogste punt in 40 jaar bereikt en de Amerikaanse Federal Reserve moet de rente nog verhogen om dit te bedwingen. Als fiat blijft depreciëren, kan crypto worden gebruikt als waardeopslag.

Het bericht Ledger CEO voorspelt aanzienlijke groei in de cryptomarkt verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*