Crypto-Prijzen.nl

Layer 2 TVL op Ethereum netwerken stijgt naar $5,6 miljard

Layer 2 TVL op Ethereum netwerken stijgt naar $5,6 miljard

De totale waarde vergrendeld (TVL) op Layer 2 Ethereum (ETH/USD) netwerken heeft een nieuwe piek bereikt naarmate de gastarieven gestaag stijgen, wat verdere acceptatie stimuleert, schreef CoinTelegraph. L2beat, een Layer 2 analyseplatform, meldde dat de TVL over verschillende Layer 2 netwerken en protocollen piekte op $ 5,64 miljard.

Arbitrum heeft het merendeel van de L2 markt in handen

De acceptatie van schaaloplossingen voor Layer 2 is enorm gestegen sinds november, met de hoogste gemiddelde gasvergoedingen in de geschiedenis van het Ethereum netwerk. Ze bieden veel lagere transactiekosten en een hogere transactiedoorvoer. Met een TVL van $ 2,67 miljard heeft Arbitrum het merendeel van de Layer 2 markt, bijna de helft van het totaal.

De DEX dYdX staat op de tweede plaats met een TVL van $ 975 miljoen. De L2 Loopring DEX staat op de derde plaats met $ 580 miljoen. Het grootste deel van zijn TVL wordt verantwoord door zijn eigen token (LRC/USD).

Layer 2 TVL meer dan verdubbeld sinds vorige maand

Layer 2 totale waarde vergrendeld is meer dan verdubbeld sinds begin oktober, een stijging van 110% ten opzichte van $ 2,68 miljard. Gemiddeld bedragen de Ethereum transactiekosten momenteel ongeveer $ 40. Ze zijn de afgelopen vier maanden met 700% gestegen en bereikten op 9 november hun op één na hoogste niveau ooit, rond de $ 65.

Gasprijzen variëren afhankelijk van de werking

Volgens Etherscan kan een gecompliceerde slimme contractinteractie of Uniswap (UNI/USD) swap wel $ 140 kosten. Aan de andere kant kost een eenvoudige ERC-20 tokenoverdracht momenteel ongeveer $ 45.

Het registreren van een naam op de Ethereum Name Service kan honderden dollars aan gas kosten, ondanks dat de werkelijke domeinnaam slechts een paar dollar per jaar kost.

Stakeholders vermijden steeds vaker het Ethereum netwerk

Sinds vorige maand hebben gedecentraliseerde financieringsplatforms die compatibel zijn met meerdere blockchains een recordinstroom ervaren, aangezien ontwikkelaars en investeerders hun best doen om het Ethereum netwerk te vermijden vanwege de stijgende gastarieven. In zekere zin proberen ze het al sinds 2014, toen Ethereum medebedenker Vitalik Buterin beroemd zei:

Het ‘Internet of Money’ mag geen $ 0,05 per transactie kosten. Het is een beetje absurd.

Ronin neemt de leiding

In november werd de Ronin brug het meest populaire protocol, grotendeels als gevolg van activamigratie door gebruikers van Axie Infinity (AXS/USD). De vergoedingen van Ronin zijn veel betaalbaarder.

The post Layer 2 TVL op Ethereum netwerken stijgt naar $5,6 miljard appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*