Crypto-Prijzen.nl

Lage belastingen en eilandleven trekken Bitcoin miljonairs naar Puerto Rico

Lage belastingen en eilandleven trekken Bitcoin miljonairs naar Puerto Rico

Crypto miljonairs migreren steeds meer naar Puerto Rico om te genieten van het eilandleven en belastingvoordelen. Een rapport onthulde dit nieuws op 16 januari, daarbij verwijzend naar het voorbeeld van crypto ondernemer en investeerder David Johnston, die in maart 2021 zijn ouders, vrouw, drie dochters en bedrijf met hem meenam naar het Caribische eiland. Austin, Texas was een no-brainer.

Naar verluidt heeft het Amerikaanse grondgebied zonder rechtspersoonlijkheid een cryptovriendelijk beleid, inclusief enorme belastingvoordelen voor iedereen die elk jaar minstens 183 dagen op het eiland doorbrengt. Inwoners kunnen ook hun Amerikaanse paspoorten behouden en vermijden belasting te betalen over vermogenswinsten. In combinatie met de schilderachtige stranden en het tropische weer het hele jaar door, maakten deze voordelen Puerto Rico des te aantrekkelijker voor Johnston.

Hij onthulde dat zijn grootste motivatie de angst was om iets te missen, en voegde eraan toe:

Daar zijn al mijn vrienden. Ik heb geen enkele vriend meer in New York, en misschien heeft de pandemie dit versneld, maar ze zijn allemaal naar Puerto Rico verhuisd.

Johnston merkte verder op dat veel van zijn Californische vrienden ook naar het eiland zijn verhuisd. Als gevolg hiervan ging hij begin 2021 de plek bekijken en werd er verliefd op. Hoewel Puerto Rico relatief klein is, wonen er meer dan drie miljoen mensen, en Johnston gelooft dat dat genoeg is om een technisch centrum te bouwen.

Een snelgroeiende tech hub

Johnston voegde eraan toe dat Puerto Rico hem herinnert aan Austin in 2012, voordat bedrijven als Tesla en Apple de stad hielpen om te vormen tot een van de grootste technische hubs in de VS. Concreet beweert hij dat Austin, net als Puerto Rico, veel energie had en mensen ertoe aanzette om de stad in te trekken, en dit versnelde in de loop van de tijd.

Afgezien van Johnston, is het eiland de thuisbasis van andere crypto en blockchain enthousiastelingen, waaronder Facebook klokkenluider Frances Haugen, die beweert crypto op het juiste moment te hebben gekocht. Ze is het afgelopen jaar uit San Francisco verhuisd. Volgens Haugen werd haar zet gedeeltelijk beïnvloed door dicht bij haar cryptovrienden te willen blijven.

Miljardair Brock Pierce, YouTube ster en NFT verzamelaar Logan Paul, evenals cryptobedrijven zoals Pantera Capital, NFT.com en Redwood City Ventures, hebben zich ook op Amerikaans grondgebied gevestigd.

Hoewel verschillende mensen verschillende motivaties hebben om naar het eiland te verhuizen, is de grootste attractie Act 60, die in aanmerking komende inwoners aanzienlijke belastingbesparingen biedt. Met inwoners van de VS die ergens tussen de 20-37% op meerwaarden betalen, maakt het belastingvoordeel dat bij Act 60 hoort, Puerto Rico tot het ideale huis voor ondernemers en cryptohandelaren.

De post Lage belastingen en eilandleven trekken Bitcoin miljonairs naar Puerto Rico verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*