Crypto-Prijzen.nl

Laatste waarschuwing voor degenen die bodem van Bitcoin willen voorspellen

Laatste waarschuwing voor degenen die bodem van Bitcoin willen voorspellen

Slechts tien dagen geleden kroop Bitcoin naar het psychologisch belangrijke niveau van $25.000. Vandaag is de koers weer terug naar $21.300.

Dit komt als een waarschuwing voor beleggers die een klein beetje optimisme begonnen toe te laten. 2022 was een hel voor crypto-investeerders maar tot dusver had juli gezorgd voor een rally.

Beursdalingen

Maar toen de aandelenmarkt die de afgelopen week daalde als gevolg van – je raadt het al – macro-zorgen, volgde Bitcoin meteen. Zoals het meestal gaat.

De onderstaande grafiek is eenvoudig, maar wel altijd krachtig in het huidige klimaat. Ik heb Bitcoin tot nu toe uitgezet tegen de S&P 500. Dit laat zien hoe goed het duo is geweest. Met andere woorden, als de aandelenmarkt beweegt, volgt Bitcoin op de voet.

Hoe veel ik ook van on-chain-analyse houd, voortschrijdende gemiddelden bestudeer of naar weerstands- en ondersteuningsgebieden kijk, de realiteit is dat Bitcoin op korte termijn gewoon de markt volgt. Het is gevestigd als een risicovol bezit, en in risicovolle omgevingen zijn die risicovolle activa niet waar beleggers willen zijn.

Ik schreef onlangs tijdens de bearrally over of het een goed moment was om te kopen. Mijn belangrijkste conclusie was dat ik geen idee had of we de bodem hadden bereikt en dat er gemakkelijk meer pijn zou kunnen komen. Desondanks kwam ik tot de conclusie dat het met een lange beleggingshorizon toch een goed moment was om in te kopen op de aandelenmarkt.

We hebben het gewicht van de geschiedenis aan onze kant en hoewel ik steeds negatiever word over de vooruitzichten van de economie voor de winter, denk ik niet dat de Federal Reserve zal toestaan dat een recessie te lelijk wordt zonder weerstand te bieden aan de drang om de geldprinter terug te draaien op, evenals het verlichten van hun hawkishness met betrekking tot de rentetarieven.

Rationeel gezien ben ik bearish over de economie, maar denk dat als je het aankunt om de volatiliteit op korte termijn te verdragen, het geen slecht moment is om te beginnen met het berekenen van de dollarkosten (in de toekomst met regelmatige tussenpozen aandelen kopen).

Bitcoin

Voor Bitcoin is het wat lastiger. Het is een veel volatieler actief en we hebben niet de lange steekproefruimte aan onze kant – Bitcoin is pas in 2008 uitgevonden. Bovendien kan het pas de laatste jaren worden bestudeerd als een mainstream financieel actief, dus elke prijs geschiedenis daarvoor is betwistbaar.

Degenen die bekend zijn met mijn schrijven begrijpen mijn bullishness op lange termijn over Bitcoin. Ik geloof dat het een plaats heeft in ieders portefeuille – als een afdekking tegen “financiële Armageddon”. Maar op korte termijn volgt het gewoon de macro. Dit betekent dat als de aandelen dalen, Bitcoin verder daalt – zoals de grafiek in de bovenstaande paragraaf laat zien.

Voor mij richt ik me op het toevoegen van mijn aandelenposities hier, hoewel dat – nogmaals – met het voorbehoud komt dat ik al genoeg Bitcoin heb in de context van mijn wallet. Kijkend naar het algehele verwachte rendement/risicoprofiel van mijn portefeuille, zijn aandelen voor mij hier het voorzichtige spel.

En daar komt het uiteindelijk allemaal op neer: een holistische kijk op de portefeuille en proberen vast te houden aan uw beleggingsdoelen en tijdshorizon, terwijl je de emoties buiten de deur houdt.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, zeker in de wereld van Bitcoin. Maar laat de laatste week de zoveelste waarschuwing zijn – alsof we er nog een nodig hadden – dat dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Vergis je niet, we bevinden ons nog steeds in een hachelijke situatie en Bitcoin is op dit moment net zo kwetsbaar als alle activa.

Het bericht Laatste waarschuwing voor degenen die bodem van Bitcoin willen voorspellen verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*