Crypto-Prijzen.nl

Krijgt MacroStrategy te maken met een Bitcoin margin call?

Krijgt MacroStrategy te maken met een Bitcoin margin call?

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn de markten op dit moment brutaal zelfs als je slechts $ 1 aan crypto bezit. Ethereum dook vanmorgen onder de $ 1.000, terwijl Bitcoin flirt met de $ 20.000 – cijfers die ver verwijderd zijn van wat we tijdens de pandemie zagen. Maar er is één houder die dit misschien net een beetje meer voelt dan wie dan ook.

Microstrategie

Een van de grootste Bitcoin bulls van iedereen is Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy. Wikipedia vertelt me dat MicroStrategy “een Amerikaans bedrijf is dat business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde diensten levert”, maar in werkelijkheid is het een Bitcoin holding, aangezien ze bijna 130.000 bitcoins op hun balans hebben.

De geschiedenis van deze aankopen is hieronder te zien.

Alle bovenstaande aankopen, behalve de eerste drie, staan nu in het rood, met totale verliezen van $ 1,31 miljard op dit moment. De gemiddelde prijs per bitcoin ligt op $30.700, bijna 50% boven de huidige marktprijs, wat betekent dat de gok van $ 3.97 miljard nu $ 2.66 miljard waard is.

Ik heb zowel de investering van $ 3,97 miljard als het verlies van $ 1,31 miljard uitgezet tegen enkele financiële gegevens uit de recente inkomstenrapporten van MicroStrategy (alle cijfers met een achterstand van 12 maanden).

MicroStrategy margin call prijs

Alsof het er voor MicroStrategy nog niet eng genoeg uitzag, 88% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau ooit toen de Bitcoin prijs zakte, begonnen geruchten over mogelijke margin calls de ronde te doen.

Dit is gecentreerd rond een driejarige lening van $ 205 miljoen die MacroStrategy eerder dit jaar afsloot bij de op crypto gerichte bank Silvergate, die werd beveiligd door 19.466 bitcoins. Het aantal van $ 21.000 was opmerkelijk, aangezien MicroStrategy president Phong Le in mei had gezegd dat “Bitcoin moet worden gehalveerd tot ongeveer $ 21.000 voordat we een margin call hebben”.

Aan de positieve kant geloof ik echter niet dat deze margin call het risico loopt om te gebeuren, gezien de hoeveelheid onbezwaarde bitcoin op de balans van MacroStrategy die zou kunnen worden geboekt. Le had hetzelfde gezegd en eraan toevoegend dat “voordat het 50% wordt, we meer Bitcoin zouden kunnen bijdragen aan het onderpandpakket, zodat het er nooit komt”, terwijl CEO Michael Saylor gisteren aan CNBC vertelde dat “het margin call gedoe veel ophef is over niets”.

MicroStrategy aandelenprijs

Hoewel dit ongetwijfeld de investeerders van MacroStrategy zal sussen, is er verder niet veel goed nieuws. Oh – en enige twijfel over wat het is dat de prijsactie van MicroStrategy drijft, kan met een gerust hart naar bed gaan door naar de onderstaande grafiek te kijken (kleurenconfrontatie bezorgt me hoofdpijn, maar laten we eerlijk zijn, dit is een lelijke grafiek, ongeacht waar je naar kijkt).

Het is een verzengende tijd geweest voor beleggers en ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst in mijn portfolio heb gekeken of deze groen was. Aan de andere kant zou ik MacroStrategy kunnen zijn, dus ik denk dat het allemaal niet zo erg is.

Het bericht Krijgt MacroStrategy te maken met een Bitcoin margin call? verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*