Crypto-Prijzen.nl

Kraken stopt eind november transacties met Monero (XMR)

Kraken stopt eind november transacties met Monero (XMR)

Kraken, een van de toonaangevende crypto handelsplatforms, heeft aangekondigd dat het de privacymunt, Monero (XMR/USD), voor zijn Britse klanten zal verwijderen. Volgens deze beurs zal het deze tokens verwijderen om te voldoen aan de lokale regelgeving in het land.

Alle XMR transacties worden tegen het einde van de maand stopgezet op het platform. Het zal ook de XMR transacties beperken tot een functie voor alleen opnemen en alle open XMR posities na 26 november liquideren.

Kraken schrapt Monero vanwege nalevingsproblemen

In een e-mail die op Reddit circuleert, verklaarde Kraken dat het deze privacymunt zou verwijderen om te voldoen aan de lokale regelgeving in het Verenigd Koninkrijk. Monero is een privacymunt en door de associatie met illegale activiteiten is het op gespannen voet komen te staan met regelgevers.

Als privacymunt wordt het netwerk van Monero geleverd met een geavanceerde vorm van cryptografie. Het verbergt de persoonlijke gegevens van openbare portemonnee adressen en de betalingsbedragen. Als zodanig maakt het het voor autoriteiten moeilijk om transacties die via deze tokens zijn gedaan, te traceren. De identiteit van mensen die transacties uitvoeren in Monero kunnen niet digitaal worden getraceerd.

Monero munten hebben echter ook ondersteuning gekregen van sommige gebruikers die beweren dat ze een hoger niveau van privacy bieden dan andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, waarvan de grootboeken door iedereen kunnen worden bekeken. De identiteiten van transacties met partijen in XMR kunnen niet worden vergeleken met de KYC gegevens die vereist zijn door handelsplatforms.

Het geavanceerde niveau van anonimiteit dat met deze tokens gepaard gaat, heeft echter veel scepsis gewekt bij regelgevers, die stellen dat het aannemelijker is dat ze worden gebruikt voor illegale transacties zoals het witwassen van geld, belastingontduiking en drugshandel.

Monero wordt kritisch bekeken in de cryptosector

Vanwege de wrijving tussen privacymunten en regelgevers is het XMR token op verschillende beurzen geschrapt. In 2020 weigerde Coinbase het token te vermelden vanwege zorgen over de regelgeving.

Bittrex heeft eerder dit jaar ook XMR geschrapt. De beurs schrapte zelfs andere privacymunten zoals Dash en Zcash (ZEC/USD). De oprichter van Monero werd medio dit jaar in de VS gearresteerd op beschuldiging van fraude. Ondanks de zorgen over de regelgeving blijven privacymunten in de hele markt de aandacht trekken en hebben ze momenteel een totale marktkapitalisatie van bijna $ 15 miljard.

The post Kraken stopt eind november transacties met Monero (XMR) appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*