Crypto-Prijzen.nl

Kraken CEO zegt dat de beurs zal worden gedwongen om te voldoen aan crypto-bevriezing in Canada

Kraken CEO zegt dat de beurs zal worden gedwongen om te voldoen aan crypto-bevriezing in Canada

De protesterende Canadese vrachtwagenchauffeurs zijn gedwongen zich tot Bitcoin (BTC/USD) en andere cryptocurrencies te wenden, omdat financieringsplatforms zoals GoFundMe hun donaties hebben aangepast vanwege verhoogde druk van de Canadese overheid.

Deze vrachtwagenchauffeurs kunnen het echter moeilijk vinden om crypto te gebruiken om hun Freedom Convoy protest te ondersteunen, aangezien de Canadese regering haar aandacht richt op het bevriezen van hun crypto wallets.

Kraken CEO zegt dat de beurs een klacht zal zijn bij Canadese wetten

De CEO van Kraken, Jesse Powell, is naar Twitter gegaan om gebruikers die bij het protest zijn aangesloten te adviseren hun crypto of fiat van de beurs te halen. Als reactie op de vraag of Kraken accounts van gebruikers die bij de protesten betrokken waren, zou bevriezen, zei Powell: “Het zal gebeuren.”

Hij zei,

We zullen genoodzaakt zijn hieraan te voldoen. Als u zich hierover zorgen maakt, bewaar uw geld dan niet bij een gecentraliseerde/gereguleerde bewaarder. We kunnen u niet beschermen. Haal uw munten/geld van de beurs en handel alleen via p2p [peer-to-peer].

Kraken zal dit doen om te voldoen aan het Canadese regelgevingskader. Powell heeft echter steun getoond voor het Freedom Convoy protest, aangezien hij één Bitcoin aan de zaak heeft gedoneerd. Powell zei destijds: “Repareer het geld, herstel de wereld. Bedankt dat je het goede voorbeeld geeft. Mandaten zijn immoreel. Maak een einde aan de waanzin.”

Canada neemt 34 crypto wallets in beslag

Het protest tegen het Freedom Convoy is als illegaal beschouwd volgens de Emergencies Act waarop de Canadese premier Justin Trudeau zich beroept. De premier heeft ook toestemming gegeven voor het bevriezen van bankrekeningen die verband houden met de demonstranten zonder dat een gerechtelijk bevel nodig is.

De inbeslagname was ook van toepassing op cryptocurrency wallets. De voorlopige politie van Ontario en de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) hebben onlangs sancties opgelegd aan 34 cryptocurrency wallets die verband houden met de protesten.

Cryptocurrency beurzen zijn ook bevolen om transacties te blokkeren die verband houden met de 34 crypto wallets. De wallets bevatten 29 Bitcoin (BTC/USD) adressen, één Ethereum (ETH/USD) adres, één Monero (XMR/USD) adres, één Litecoin (LTC/USD) adres, één Cardano (ADA/USD) adres en één Ethereum Classic (ETC/USD) adres. Meer dan 20 BTC is gedoneerd aan het goede doel.

“Alle crowdfundingplatforms en de betalingsdienstaanbieders die ze nu gebruiken, moeten zich registreren bij het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC) en moeten grote en verdachte transacties melden aan FINTRAC”, aldus RCMP.

La notizia Kraken CEO zegt dat de beurs zal worden gedwongen om te voldoen aan crypto-bevriezing in Canada era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*