Crypto-Prijzen.nl

Kraken bezit 100% van zijn crypto deposito’s

Kraken bezit 100% van zijn crypto deposito’s

Kraken, een van de grootste en meest gerespecteerde cryptobeurzen, heeft Proof of Reserves geïntegreerd om te bewijzen dat het 100% van de gestorte crypto activa bezit. Een HbR is een onafhankelijke, door een derde partij uitgevoerde audit, die tot doel heeft ervoor te zorgen dat een bewaarder namens zijn klanten de activa aanhoudt waarop hij aanspraak maakt.

Hoe werkt Proof of Reserves?

Deze auditor kijkt naar alle aangehouden saldi en aggregeert deze in een geanonimiseerde gegevensstructuur die alle saldi van klanten omvat, een zogenaamde Merkle boom. Iedereen kan controleren of zijn saldo is opgenomen in de audit van het bewijs van reserves door de Merkle wortel te vergelijken met geselecteerde gegevens.

Zelfs de kleinste wijziging die in de rest van de gegevens wordt aangebracht, heeft invloed op de root, dus knoeien zal onmiddellijk worden geïdentificeerd, aldus de beurs.

Hoe u uw bezit op Kraken kunt controleren

De beurs bewijst eigendom van adressen. Elke gebruiker kan inloggen met een privésleutel en vervolgens zijn bezit controleren. Om dit te doen, moeten ze naar accountinstellingen (Instellingen > Account) in hun Kraken account gaan en het tabblad Audits kiezen.

Dit toont recente audits die het rekeningsaldo, de datum van de audit, de bijbehorende audit-ID, de naam van de auditor en het type audit hebben geverifieerd. De audit-ID is de tekenreeks die de audit identificeert.

Ten slotte kiezen ze de auditdatum die ze willen verifiëren. Deze sectie bevat een bevestiging van het audittype en uw Record-ID, specifiek voor de specifieke audit. Hiermee kunnen ze via de externe accountant bevestigen dat hun rekeningsaldo is opgenomen.

Toewijding aan transparantie

Kraken plaatste op hun officiële site:

Onze regelmatige audits van het bewijs van reserves maken het gemakkelijk voor klanten om te verifiëren dat de saldi die ze aanhouden worden ondersteund door echte activa, allemaal met slechts een paar simpele klikken in hun account. Een geavanceerde cryptografische boekhoudprocedure die halfjaarlijks wordt uitgevoerd door vertrouwde auditors, met Proof of Reserves kunt u verifiëren dat Kraken voldoet aan strenge normen voor verantwoording en de transparantie overtreft die wordt geboden door oudere financiële bedrijven.

Kraken blaast traditionele beveiligingsmethode nieuw leven in

Toen Mt. Gox in 2014 failliet ging, begonnen de meeste cryptobeurzen een vergelijkbare functie aan te bieden. Na verloop van tijd werd het verlaten. Kraken herleeft een traditionele methode om te bewijzen dat alle deposito’s worden aangehouden.

La notizia Kraken bezit 100% van zijn crypto deposito’s era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*