Crypto-Prijzen.nl

Kosovo neemt meer dan 300 crypto mijnbouw rigs in beslag

Kosovo neemt meer dan 300 crypto mijnbouw rigs in beslag

De Kosovaarse politie heeft dagen na de aankondiging van een hardhandig optreden meer dan 300 cryptomining rigs in beslag genomen. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar drie afzonderlijke aankondigingen van de wetshandhavingsinstantie. De eerste aankondiging kwam op 6 januari en de andere twee op 8 januari. Bij de eerste inval namen politieagenten 67 rigs in beslag.

Naar verluidt hebben onderzoekers van de regionale onderzoekssector binnen het regionale directoraat in Zuid-Mitrovica de eerste inval uitgevoerd nadat ze illegale activiteiten in de regio hadden vermoed. Na de inbeslagname konden de agenten de persoon die de machines bedient identificeren.

De politie bracht de officier van justitie op de hoogte van de zaak, die suggereerde dat de douane de zaak en de uitrusting verder zou onderzoeken. Na verder onderzoek slaagden de Kosovaarse douane en de Kosovaarse politie erin om op 8 januari nog eens 272 cryptomining rigs in beslag te nemen in de gemeente Leposavic.

De autoriteiten namen met name 128 AntMiner S9i 14.0T mijnwerkers, 117 AntMiner S9 13.5T mijnwerkers, vijf AntMiner S9 13.0T apparaten, 19 AntMiner S9i 14.5T rigs en drie AntMiner S9 10.5T machines in beslag. De politie heeft bij deze inval één persoon aangehouden.

De derde arrestatie kwam later op 8 januari, waarbij eenheden van het politiebureau ten noorden van Pristina de Kosovaarse elektriciteitsdistributeur, Kompania Kosovare për Distribuim me Energji Elektrike (KEDS), hielpen bij het grijpen van nog eens 39 mijnwerkers. Volgens de aankondiging waren op het moment van de inval 35 platforms in gebruik.

Noodtoestand van 60 dagen

Dit nieuws komt nadat de grootste kolencentrale in Kosovo in december werd stilgelegd vanwege een technisch probleem. Als gevolg hiervan moest het land ongeveer 40% van zijn verbruikte elektriciteit uit Servië importeren. De elektriciteitsproductie in Servië daalde echter met 33% als gevolg van lage temperaturen en hevige sneeuwval, wat resulteerde in hogere prijzen.

Om het met de beschikbare middelen te doen, kondigde de regering in december een noodtoestand van 60 dagen af om de energiecrisis van het land het hoofd te bieden. De overheid heeft de afgelopen week ook een algemeen verbod ingevoerd op Bitcoin (BTC/USD) en cryptomining.

Volgens de regering heeft de noodtoestand haar in staat gesteld om stroomuitval op te leggen en middelen voor invoer opnieuw toe te wijzen. Hoewel BTC de ESG problemen nog moet aanpakken, verwierpen critici het besluit van de regering om mijnbouw te verbieden.

Aan de andere kant prees de Kosovaarse minister van Economie, Artane Rizvanolli, de politie voor het in beslag nemen van de crypto mijnbouwplatforms. Ze wees erop dat de inval zou helpen om tienduizenden euro’s aan belastinggeld te besparen. Rizvanolli voegde eraan toe dat het in beslag nemen van de crypto mijnbouwplatforms ervoor zou zorgen dat honderden Kosovaarse families elektriciteit zouden krijgen tijdens de aanhoudende crisis.

The post Kosovo neemt meer dan 300 crypto mijnbouw rigs in beslag appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*