Crypto-Prijzen.nl

Klitschko en WhIsBe lanceren NFT serie

Klitschko en WhIsBe lanceren NFT serie

Metacurio, het toonaangevende NFT creatieve bureau voor A-list talent en wereldwijde merken, gaat een historische NFT samenwerking aan met de Oekraïense ster Wladimir Klitschko en de legendarische kunstenaar WhIsBe, zo vernam Invezz uit een persbericht.

De NFT serie, die vandaag verschijnt, krijgt de titel “Vandalz for Ukraine: WhIsBe x Wladimir Klitschko”. Het zal vier NFT edities bevatten van WhIsBe “Vandal Gummy” bears in blauw en geel, de kleuren van de Oekraïense vlag.

OpenSea om drop te hosten

Toonaangevende NFT marktplaats OpenSea zal de drop hosten. Drie edities van “Vandal Gummy” bear NFT’s zullen te koop zijn voor respectievelijk $ 100, $ 1.000 en $ 10.000. Er zal ook een 1-op-1 NFT verkoop voor $ 1MM plaatsvinden. Partners in de drop zien af van hun vergoedingen.

Fondsen gaan naar Rode Kruis Oekraïne en UNICEF

Al het verzamelde geld gaat rechtstreeks naar de ondersteuning van de bevolking van Oekraïne tijdens de oorlog via het Rode Kruis Oekraïne en UNICEF. Ze zullen worden gebruikt om de middelen te kopen die Oekraïne het meest nodig heeft in zijn huidige verdediging tegen Rusland.

De drop sale duurt drie weken. Metacurio oprichters Sophie Watts en Jeff Hood zeiden in een gezamenlijke verklaring:

Dit is niet alleen een kans om een verbazingwekkend stuk kunstgeschiedenis te bezitten, maar, belangrijker nog, een gemakkelijke manier om de mensen in Oekraïne die op dit moment in een crisis verkeren direct te steunen. We zijn nederig om dit doel op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Wladimir Klitschko, de langst regerende wereldkampioen zwaargewicht boksen ter wereld, zei:

Het is een prachtig initiatief: een steun door middel van kunst, een prachtige “ondersteuning” ten dienste van mensen die lijden. Kunst kan op veel niveaus mooi zijn als het wordt gebruikt om de mensheid te dienen.

Wladimir Klitschko’s broer Vitali Klitschko is burgemeester van Kiev en ook een voormalig wereldkampioen boksen. De broers waren de meest herkenbare gezichten van het Oekraïense verzet tegen de Russische invasie na de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

Kunstenaar WhIsBe heeft toegevoegd:

Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om van dienst te zijn voor het grotere goed. Het is ongelooflijk om mijn kunst en deze opkomende technologie te kunnen gebruiken om anderen in nood te helpen en onmiddellijke hulp te bieden aan elke locatie in de wereld.

Over WhIsBe

WhIsBe betrad de crypto ruimte in 2017 en werd een van de eerste fijne artiesten die begin 2020 de NFT ruimte betrad. Hij verkocht de eerste niet-veiling 7-cijferige NFT in de geschiedenis en is een van de top tien NFT artiesten ter wereld.

Zijn pseudoniem, steno voor ‘What is beauty’, weerspiegelt thema’s van cultureel onderzoek en subversie, die duidelijk zijn in veel van zijn werk.

Het bericht Klitschko en WhIsBe lanceren NFT serie verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*