Crypto-Prijzen.nl

Kevin O’Leary zegt dat hij geen cryptocowboy wil worden

Kevin O’Leary zegt dat hij geen cryptocowboy wil worden

Shark Tank ster en Canadese zakenman Kevin O’Leary overlegt liever met regelgevers voordat hij in crypto investeert. De beroemde investeerder zei dit tijdens een interview op 23 november, eraan toevoegend dat hij niet geïnteresseerd is om een cryptocowboy te zijn. O’Leary gelooft dat hij inzicht kan krijgen in wat mogelijk is en wat niet vanuit regelgevend oogpunt door compliant te blijven.

In het interview benadrukte O’Leary dat hij niet geïnteresseerd is in het investeren in rechtszaken tegen de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC). Volgens hem zou het een verschrikkelijk idee zijn om dat te doen. Hij gaf een voorbeeld van hoe de toezichthouder Ripple en twee van zijn leidinggevenden aanklaagde wegens vermeende schending van effectenwetten door de niet-geregistreerde verkoop van XRP tokens ter waarde van $ 1,30 miljard (£ 0,98 miljard)

O’Leary zei dat hij de voorkeur geeft aan een conforme benadering die rekening houdt met de regels die regelgevers invoeren, omdat goedkeuring van de regelgevende instanties helpt om echt kapitaal te creëren.

O’Leary legde uit waarom hij een grote fan is van naleving, zei O’Leary:

Ik heb er geen belang bij om een cryptocowboy te zijn en iemand ongelukkig met me te maken omdat … ik heb zoveel activa in de echte wereld waarin ik al heb geïnvesteerd dat ik eraan moet voldoen.

De VS zou de stablecoin charge moeten leiden

Als het gaat om investeringen in digitale valuta’s die worden ondersteund door nationale valuta’s, zei O’Leary dat hij niet van plan is de Russische roebel of de Chinese e-CNY aan te houden. Uitleggend waarom de CBDC’s niet zijn neusje van de zalm zijn, zei de Shark Tank ster dat hij niet genoeg weet over de blockchain netwerken van de landen en of ze het eigendom controleren.

Hij merkte echter op dat hij openstaat voor investeringen in een door dollar gesteunde CBDC of stablecoin. O’Leary gaf toe dat een dergelijke investering contra-intuïtief zou zijn vanwege de stijgende inflatie, die de dollar heeft verzwakt.

O’Leary vertelde waarom een door een dollar gedekte munt een ideale investering voor hem zou zijn, en zei dat hij een grote hoeveelheid contant geld in zijn bezit had nadat hij de afgelopen jaren een aanzienlijk deel van zijn commercieel onroerend goed had verkocht.

Met de toenemende inflatie verliezen deze fondsen hun koopkracht. De belegger gelooft echter dat een investering in een stablecoin zoals USD Coin (USDC/USD) hem een nettorendement van 6% kan opleveren. Ondanks de voordelen die een dergelijke investering met zich mee kan brengen, zei O’Leary dat hij op dit moment slechts tot 5% van zijn contanten in USDC kon beleggen.

Hij merkte verder op dat de VS deze gelegenheid zouden moeten gebruiken om de leiding te nemen met stablecoins.

Een gediversifieerde cryptoportfolio creëren

O’Leary deelt de techniek die hij gebruikt om in crypto te investeren en zei dat hij zich concentreert op het softwaregedeelte om te zien welke blockchain netwerken op de lange termijn kunnen slagen. Hij voegde eraan toe dat hij van mening is dat munten zoals Solana (SOL/USD), Polygon (MATIC/USD) en Hedera (HBAR) goede investeringen zijn. De sterinvesteerder merkte verder op dat hij van plan is in de bovenstaande munten te investeren omdat hij niet weet welk protocol zal winnen.

Dit nieuws komt nadat O’Leary eerder had bekendgemaakt dat ongeveer 10% van zijn portfolio in verschillende crypto’s is belegd.

The post Kevin O’Leary zegt dat hij geen cryptocowboy wil worden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*