Crypto-Prijzen.nl

Kazachstan sluit 13 crypto mijnbedrijven wegens illegale operaties

Kazachstan sluit 13 crypto mijnbedrijven wegens illegale operaties

Kazachstan gaat door met zijn strijd tegen illegale mijnbouwbedrijven voor cryptocurrency. 13 crypto mijnbouwbedrijven in het land zijn gesloten omdat ze zich niet aan de lokale regelgeving hielden.

Het ministerie van Energie in Kazachstan zit achter de stopzetting van deze illegale mijnbouwactiviteiten. De bedrijven gebruikten een totale energiecapaciteit van meer dan 200 megawatt.

Kazachstan sluit illegale mijnwerkers

Kazachstan werd eerder dit jaar opgeschrikt door gewelddadige protesten. De protesten werden uitgelokt door de stijgende energieprijzen. Na deze onrust heeft de Kazachse regering toegezegd illegale Bitcoin mijnwerkers aan te pakken. De stijgende cryptomining activiteiten in het land werden toegeschreven aan de energiecrisis.

De Kazachse minister, Bagdat Musin, becommentarieerde de illegale mijnbouwactiviteiten en zei: “Grijze mijnwerkers brengen veel schade toe aan ons elektriciteitsnet. De energiekosten van illegale mijnbouw worden geschat op meer dan 1 gigawatt.

De 13 mijnbouwfaciliteiten die zijn gesloten, zijn gevestigd in Akmola, Karaganda, Kostanai, Pavlodar en Turkestan. De autoriteiten hebben gedreigd dat meer illegale mijnbouwbedrijven zouden worden gesloten.

De president van Kazachstan, Tokayev, heeft gezegd dat “white” mijnwerkers zich geen zorgen hoeven te maken over het harde optreden.

De overheid is niet tegen white mijnwerkers, maar mensen die in deze sector willen opereren, moeten een vergunning hebben, elektriciteit krijgen tegen de juiste tarieven, hun inkomen aangeven en belasting betalen, en betrokken zijn bij groene projecten.

Momenteel is Kazachstan de op een na grootste Bitcoin mijnwerker, goed voor 18,1% van de hashsnelheid van het Bitcoin netwerk.

Crypto mijnbouw activiteiten wereldwijd

Nadat China cryptomining activiteiten verbood, werden mijnwerkers gedwongen naar overzeese locaties te verhuizen en waren de Verenigde Staten de belangrijkste kandidaat. De VS is momenteel de grootste Bitcoin mijnlocatie, goed voor 35,1% van de wereldwijde hash-snelheid.

De overvloed aan hernieuwbare energiebronnen in de VS trekt mijnwerkers aan. Het regelgevingskader is echter nog steeds onzeker en in staten als New York bevinden mijnwerkers zich nog steeds in een onzekere staat.

De hoge energie die nodig is voor Bitcoin mijnbouw is een van de factoren die tot een verbod leiden. In 2022 verbood Kosovo alle mijnbouwactiviteiten tijdens het winterseizoen.

Het bericht Kazachstan sluit 13 crypto mijnbedrijven wegens illegale operaties verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*