Kan web3 Google Maps inhalen? Interview met Hivemapper CEO

Er zijn allerlei gekke toepassingen in de web3-ruimte.
Sommige hebben echte use-cases, spannende projecten met ambitieuze doelen. Anderen hebben een minimaal doel, gelanceerd te midden van een stijgende bullmarkt die alles wat met crypto te maken heeft tot onvoorstelbare hoogten voortstuwde.
Vandaag kijk ik naar Hivemapper, een nogal nieuw protocol dat gelooft dat het een niche in de markt heeft ontdekt. Ze komen voor de wereld van kaarten en bouwen aan een alternatief dat buiten het domein van gecentraliseerde bedrijven zoals Google valt.
Met Hivemapper is het concept dat iedereen kan bijdragen aan het bouwen van de kaart, waarbij bestuurders camera’s kopen die beelden op straatniveau leveren. In ruil daarvoor worden deze stuurprogramma’s betaald in de native token van het platform, HONEY. Zo is het geheel gedecentraliseerd en wordt het continu bijgewerkt (als de stuurprogramma’s hun rol spelen).
Hivemapper stelt dat Google Maps niet snel genoeg wordt bijgewerkt, terwijl de dekking buiten de grote steden niet zo goed is – iets wat Hivemapper denkt te kunnen verbeteren via de door stuurprogramma’s gebouwde dekking.
Natuurlijk had ik wat vragen en interviewde ik CEO Ariel Seidman om de antwoorden te krijgen.
Dan Ashmore, Invezz (DA): Wat is het voordeel van een community-gedreven kaart? Waarom zouden mensen deze kaart gebruiken in plaats van bijvoorbeeld Google maps?
Ariel Seidman, Hivemapper CEO (AS): Hivemapper is een nieuwe manier om crypto in kaart te brengen en te minen. Kaarten zijn een cruciaal onderdeel van de huidige wereldeconomie en technologische infrastructuur. Maar vandaag de dag beheersen slechts een handvol van de grootste technologiebedrijven ze. Hivemapper streeft naar het creëren van een door de gemeenschap aangestuurde wereldkaart die door iedereen is gebouwd en voor iedereen toegankelijk is.
De belangrijkste voordelen van Hivemapper zijn onder meer het feit dat het een kaart biedt die constant wordt vernieuwd en een betere dekking biedt dan zijn concurrenten, de mogelijkheid om passief cryptocurrency te verdienen in ruil voor het verzamelen van beelden op straatniveau met een dashcam, en het feit dat de community helpt bij het bouwen van echte kaartinfrastructuren met behoud van gegevensprivacy.
DA: Over Google Maps gesproken, een van de voordelen is dat de kaart elke week wordt bijgewerkt, in plaats van om de paar jaar volgens Google. Als iemand die Google Maps gebruikt, kan ik me niet herinneren dat ik vaak problemen had met het feit dat het verouderd was. Kunt u uitleggen hoe wekelijks een aanzienlijk voordeel is?
AS: De mogelijkheid om je buurt consequent bij te werken verandert het hele concept van een wereldkaart. Als er bijvoorbeeld voor een lange periode wegwerkzaamheden plaatsvinden, geeft onze kaart de congestiegebieden aan vanwege die specifieke situatie. Dit soort bijna-tot-de-minuut-update zal de manier veranderen waarop we beslissingen nemen over waar en hoe we reizen.
Momenteel heeft een van de grootste wereldwijde kaarten ter wereld 500.000 bekende problemen waarvoor ze afbeeldingen nodig hebben om de kaart te verifiëren en bij te werken. Stel je alle onbekende problemen voor.
Bovendien, hoewel bestaande kaarten goed kunnen zijn in plaatsen als New York, LA en San Francisco; als je eenmaal in kleinere steden en buiten de VS bent, neemt de kwaliteit van kaarten snel af. De aanpak van Google is een dure die redelijk goed werkt in plaatsen als LA, maar niet zozeer in plaatsen als Manilla en Lagos.
Ten slotte zal de EU eisen dat alle nieuwe auto’s die worden verkocht snelheidswaarschuwingen in de auto bevatten. Dat betekent dat de kaarten van snelheidsborden ongelooflijk nauwkeurig en vers moeten zijn om aan die eis te kunnen voldoen. Het idee om elke twee jaar een kaart bij te werken werkt niet meer.
DA: De macht wegnemen van enorme multinationals is een bewonderenswaardig doel. Het voor elkaar krijgen is echter een andere zaak – hoe bent u van plan mensen aan te moedigen Hivemapper te gebruiken in plaats van gevestigde merken?
AS: We hebben een reeks opwindende partnerschappen in de pijplijn die essentieel zullen zijn om groei te stimuleren. We zijn ook van mening dat de prikkel om te verdienen sterk genoeg zal zijn om niet-crypto-natives naar web3 te brengen.
DA: Is het intimiderend om een token op deze markt te lanceren, waar schijnbaar elke cryptocurrency sinds het begin van het jaar zeer negatieve rendementen heeft behaald?
AS: Wij geven eigenlijk de voorkeur aan dit soort markten. We zijn langetermijnbouwers, dus wat er de afgelopen kwartalen is gebeurd, heeft veel onnodig lawaai van tech- en cryptotoeristen geëlimineerd. De mensen zoals wij die hier iets bouwen dat vele jaren zal duren, zoals een gedecentraliseerde wereldkaart, hebben geen last van de huidige marktomstandigheden.
DA: Waar komen de HONEY-tokens vandaan die de chauffeurs betalen die rondrijden en in kaart brengen?
AS: De Mapping Network Foundation gebruikt deze tokens in eerste instantie om bijdragers te belonen. Door bijdragers te belonen met HONEY-tokens, helpt het om het kip-of-eiprobleem van een wereldkaart aan te pakken. Bovendien, wanneer klanten de kaartgegevens gebruiken, worden er nieuwe tokens aangemaakt via een systeem dat burn and mint wordt genoemd.
DA: Als de prijs van HONEY daalt, voorziet u dan minder ritten (omdat de verdiende HONEY-tokens minder waard zullen zijn en dus een lagere prikkel) en zal de kaart daarom minder vaak worden bijgewerkt tijdens een bearmarkt dan een bullmarkt?
AS: Het is een goede vraag en iets waar we over nadenken. De dashcam is ontworpen om in het bestaande leven van mensen te passen en nuttig voor hen te zijn, ongeacht de schommelingen van de cryptomarkt. Zoals je wellicht weet, gebruiken veel professionele chauffeurs en chauffeurs voor Uber/Lyft al dashcams voor beveiligings- en verzekeringsdoeleinden. Dus als een apparaat voor twee doeleinden is er nog steeds een onderliggend nut in de dashcam, ongeacht of de markten omhoog of omlaag zijn.
Het bericht Kan web3 Google Maps inhalen? Interview met Hivemapper CEO verscheen eerst op Invezz.