Crypto-Prijzen.nl

Justin Sun koopt Tpunk 3442 voor $10,5 miljoen in TRX

Justin Sun koopt Tpunk 3442 voor $10,5 miljoen in TRX

Justin Sun, CEO van Tron (TRX/USD), heeft de op één na duurste CryptoPunk, TPUNK 3442, gekocht voor het equivalent van $ 10,5 miljoen in TRX (120 miljoen TRX). Hij staat bekend om zijn wilde uitgaven op niet-fungible tokens (NFT’s), maar hij had nog nooit eerder iets op zo’n ongekende schaal gedaan. De CryptoPunk in kwestie is een gepixelde digitale avatar die al geruime tijd de rijken aantrekt.

Hij tweette,

“Ik heb zojuist Tpunk #3442 gekocht voor 120 miljoen #TRX, gelijk aan $ 10,5 miljoen en heb het als een verzameling aan @apenftorg gedoneerd. Opgewonden voor mijn nieuwe punkavatar en #TRON #NFTcommunitypower!”

Een CEO met een visie

Op 22 augustus besteedde Sun ongeveer $ 611.000 aan de Ethereum (ETH/USD) pet rock NFT. De gepixelde avatars die bekend staan als CryptoPunks en die oorspronkelijk gratis beschikbaar waren, dateren van nog maar pas in 2017, toen ze door Matt Hall en John Watkinson als experiment werden gemaakt. Nu veilen ze ze aan de rijken voor enorme bedragen. CryptoPunks behoren tot de bekendste NFT’s. Ze worden opgeslagen op de Ethereum blockchain.

Kunstwerken van wereldklasse registreren als NFT’s op blockchain

De missie van APENFT is om kunstwerken van wereldklasse te registreren als NFT’s op blockchain, de kloof tussen de blockchain en topartiesten te overbruggen en de groei van inheemse crypto NFT artiesten te ondersteunen. Door kunstwerken en kunstenaars om te zetten in NFT’s, transformeert het platform kunst van elite en exclusief naar openbaar en democratisch en verbetert het de manier waarop het wordt gehost.

Allerlei reacties

Tokenhouders en leden van de cryptocommunity op Twitter reageerden op allerlei manieren, van grote steun aan Sun tot scherpe kritiek. Een gebruiker schreef: “Sommige mensen betalen waanzinnig veel geld voor een avatar, terwijl anderen worstelen om te overleven in deze wereld.” Anderen wezen erop dat het voor een goed doel was, aangezien hij de hele aankoop als collecte aan APENFT schenkt. Weer anderen benadrukten het pragmatisme achter de daad – een manier om de aandacht te vestigen op de Tron gemeenschap.

Qua prijs staat de CryptoPunk TPUNK 3442 op de tweede plaats na de CryptoPunk 7523, die voor ongeveer $ 11,8 miljoen werd verkocht.

The post Justin Sun koopt Tpunk 3442 voor $10,5 miljoen in TRX appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*