Crypto-Prijzen.nl

JPMorgan ziet BTC op 146K; noemt toenemend gebruik als inflatiehedge

JPMorgan ziet BTC op 146K; noemt toenemend gebruik als inflatiehedge

De toonaangevende Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase heeft haar voorspelling voor Bitcoin (BTC/USD), de grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie, verdubbeld. De bank is van mening dat BTC het komende jaar tot $ 146.000 zal stijgen. Deze voorspelling komt nadat de bank aanvankelijk had voorspeld dat het digitale activum zou dalen van het huidige niveau naar een eerlijke prijs van $ 35.000 (£ 26.027.92).

Naar verluidt deelde het team van strategen van de bank, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, deze voorspelling in een nota van een klant. Volgens JPMorgan is BTC een schaars actief dat in toenemende mate concurreert met goud als inflatiehedge. Panigirtzoglou merkte op dat de heropleving van inflatiezorgen bij beleggers in september en oktober de belangstelling voor de invoering van BTC als inflatiehedge hernieuwde.

Hij voegde eraan toe,

De aantrekkingskracht van Bitcoin als inflatiehedge is misschien versterkt door het falen van goud om de afgelopen weken te reageren op de toegenomen bezorgdheid over inflatie.

Nu de inflatie in de VS het hoogste punt in 13 jaar bereikt, zoeken beleggers steeds meer naar alternatieve beleggingsopties. Hoewel goud de dominante inflatiehedge was, is JPMorgan van mening dat een verschuiving op zijn plaats is. De strategen beweren dat het toenemende aantal millennials in het beleggingsuniversum en hun voorkeur voor digitale activa ervoor zal zorgen dat BTC blijft concurreren met goud.

De volatiliteit van BTC moet dalen om meer investeerders aan te trekken

Panigirtzoglou wees erop dat de investering in goud enorm is. Mochten beleggers beginnen over te stappen van goud en alternatieve activa te omarmen, dan gelooft hij dat vlaggenschip crypto een enorm voordeel zal ervaren. De volatiliteit van BTC, die momenteel vier tot vijf keer hoger is dan die van goud, zou echter sterk moeten afnemen voordat reguliere beleggers zijn markt betreden.

Desalniettemin lijkt de bank optimistisch over crypto, terwijl haar strategen zeggen:

Digitale activa zijn na de pandemie een duidelijke winnaar geworden, waarbij particuliere beleggers zich aansluiten bij institutionele beleggers zoals family offices, hedgefondsen en vermogensbeheerders voor echt geld, waaronder verzekeringsmaatschappijen bij het verspreiden van de activaklasse.

Als BTC er echter niet in slaagt om zijn volatiliteit van zich af te schudden, gelooft JPMorgan dat de munt zou kunnen dalen tot zijn eerlijke voorspelling van $ 35.000 (£ 26.027.92). De bank zei eerder dat een stijging van BTC naar $ 100.000,00 (£ 74.351,00) niet praktisch is en stelde in plaats daarvan de best-case scenarioprijs voor BTC vast op $ 73.000,00 (£ 54.276).

Dit nieuws komt terwijl BTC blijft handelen boven $ 60.000,00 (£ 44.604,30) na een daling van de ATH van 20 oktober van $ 66.930.39 (£ 49.756,39). Op het moment van schrijven is de munt 0,26% gedaald in de loop van de dag om van eigenaar te wisselen op $ 61.508,84 (£ 45.725.98).

The post JPMorgan ziet BTC op 146K; noemt toenemend gebruik als inflatiehedge appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*