Crypto-Prijzen.nl

JPMorgan werkt samen met Toshiba en Ciena om Quantum Key Distribution blockchain te onderzoeken

JPMorgan werkt samen met Toshiba en Ciena om Quantum Key Distribution blockchain te onderzoeken

JPMorgan, een van de toonaangevende financiële instellingen op Wall Street, is een onderzoek gestart naar het blockchain netwerk voor Quantum Key Distribution (QKD). De instelling gaat samenwerken met Toshiba en Ciena om de QKD blockchain te testen.

De QKD blockchain is bestand tegen aanvallen die worden gelanceerd via kwantumcomputing. Het combineert kwantumtechnologie en cryptografie om veilige en persoonlijke gegevensuitwisseling mogelijk te maken. QKD is de oplossing voor toekomstige blockchain hacks via kwantumcomputers.

JPMorgan test de QKD blockchain

De aankondiging zei,

Op dit moment is QKD de enige oplossing waarvan wiskundig bewezen is dat deze zich verdedigt tegen een mogelijke op kwantumcomputer gebaseerde aanval, met gegarandeerde veiligheid op basis van de wetten van de kwantumfysica.

Het onderzoek was gericht op grootstedelijke gebieden en de resultaten waren significant. De resultaten van deze studie toonden aan dat het netwerk “in staat was om 800 Gbps datasnelheden te ondersteunen voor bedrijfskritieke toepassingen onder reële omgevingsomstandigheden.”

Toshiba zal een belangrijke partner zijn in dit onderzoek. “De proof-of-concept netwerkinfrastructuur was gebaseerd op Toshiba’s Multiplexed QKD systeem”. Dit is gemaakt door Toshiba Europe via de Cambridge UK-basis.

Het vertrouwde ook op “Ciena’s Waveserver 5 platform, uitgerust met 800 Gbps optische laagversleuteling en open API’s die draaien op Ciena’s 6500 fotonische oplossingen”, aldus de aankondiging.

Blockchain beveiligen vóór Quantum computing

De ingenieur en hoofd van Flare Research Group bij JPMorgan Chase, Marco Pistoia, zei dat blockchain technologie moest worden beveiligd voordat quantum computing werd ontwikkeld.

“Dit werk komt op een belangrijk moment, aangezien we ons blijven voorbereiden op de introductie van kwantumcomputers van productiekwaliteit, die het beveiligingslandschap van technologieën zoals blockchain en cryptocurrency in de nabije toekomst zullen veranderen”, zei Pistoia.

JPMorgan is een actieve speler geworden in de blockchain en cryptocurrency sector. Het was een van de eerste Wall Street banken die crypto handelsdiensten aanbood. Eerder deze week lanceerde de instelling een virtueel kantoor op Decentraland.

JPMorgan heeft nu een Onyx Lounge op Decentraland. De instelling is ook optimistisch over de metaverse en heeft voorspeld dat de waardering van de metaverse de komende jaren $ 1 biljoen zou kunnen bereiken.

La notizia JPMorgan werkt samen met Toshiba en Ciena om Quantum Key Distribution blockchain te onderzoeken era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*