Crypto-Prijzen.nl

JPMorgan: Solana verdringt Ethereum als NFT leider

JPMorgan: Solana verdringt Ethereum als NFT leider

De dominantie van Ethereum (ETH/USD) in non-fungible tokens (NFT’s) neemt af vanwege hoge gastarieven en congestie, zei JPMorgan in een analistenrapport, geciteerd door CoinDesk. Het aandeel van Ethereum in de NFT markt is in een jaar tijd gedaald van ongeveer 95% tot ongeveer 80%.

Ethereum verliest ook marktaandeel aan Solana

Sinds afgelopen zomer verdringt Solana (SOL/USD) Ethereum in termen van NFT volumeaandeel. De NFT markt begon in augustus met een grote expansie. Ethereum is zijn marktaandeel aan het verliezen aan Solana, in lijn met het dalende NFT volumeaandeel.

Volgens het rapport van JPMorgan zal het aandeel van Ethereum in de NFT markt waarschijnlijk belangrijker zijn dan zijn aandeel in gedecentraliseerde financiën (DeFi), omdat NFT’s de meest dynamisch groeiende niche in de crypto ruimte zijn.

Opkomende problemen voor Ethereum waardering

De bank waarschuwde dat Ethereum problemen zou kunnen krijgen met zijn waardering als het verlies van NFT marktaandeel dit jaar aanhoudt. Eerder deze maand zeiden analisten van de bank dat Ethereum zou kunnen worden afgezet als leider in DeFi vanwege vertragingen bij het opschalen van het netwerk. Schalen is vereist voor de op een na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie om zijn dominantie te behouden.

Volgens de strategen van JPMorgan zal de laatste fase van de sharding niet vóór 2023 plaatsvinden en is sharding van cruciaal belang voor schaling. Dat betekent dat volledige schaalvergroting nog minstens een jaar duurt.

Zware concurrentie

In die periode riskeerde het Ethereum Mainnet aanhoudende verliezen van marktaandeel aan concurrerende netwerken, waarschuwden de experts. Onder de blockchains die inbreuk maken op zijn aandeel zijn BSC, Terra (LUNA/USD), Fantom (FTM/USD), Avalanche (AVAX/USD), Tron (TRX/USD), Polygon (MATIC/USD), en natuurlijk Solana. Ze hebben het grootste deel van de DeFi markt veroverd.

Deze blockchains hebben veel financiering aangetrokken en prikkels gecreëerd om het gebruik in hun eigen systemen te vergroten, voegde de bank eraan toe, en merkte op dat tegen de tijd dat sharding van Ethereum is geïmplementeerd, andere ecosystemen mogelijk zo sterk zijn gegroeid dat de activiteit niet zal terugkeren naar Ethereum.

JPMorgan is niet de enige toonaangevende bank met deze mening. Bank of America heeft Avalanche aangewezen als een geloofwaardig alternatief voor Ethereum voor NFT’s, DeFi projecten, gaming en andere activa.

De post JPMorgan: Solana verdringt Ethereum als NFT leider verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*