Crypto-Prijzen.nl

JPMorgan maakt zich zorgen over de acceptatie van Bitcoin in El Salvador

JPMorgan maakt zich zorgen over de acceptatie van Bitcoin in El Salvador

Een team van JPMorgan Chase & Co. heeft de verklaring van El Salvador verweten om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Volgens de groep zou een dergelijke stap een probleem kunnen vormen voor zowel het land als de cryptogemeenschap.

Het gezamenlijke team van analisten van de bank publiceerde donderdag een rapport, waarin ze hun zorgen over de netwerkliquiditeit van Bitcoin uiteenzetten.

Meer dan 90% van alle munten is in meer dan een jaar onbewogen gebleven, met “een aanzienlijke en stijgende factie die wordt vastgehouden door portefeuilles met een lichte omzet.” Afgezien van de afnemende hoeveelheid Bitcoin (BTC/USD) die liquiditeit zou kunnen bieden, en de toegenomen acceptatie van Bitcoin in El Salvador, zou een groot deel van het bestaande transactievolume kunnen worden ingenomen, aldus het rapport.

Het toegenomen dagelijkse gebruik van Bitcoin kan het netwerk beperken

De dagelijkse handelsvolumes van Bitcoin liggen meestal tussen $ 40 miljard en $ 50 miljard. Volgens Veronica Bustamante, Joshua Younger en Steve Palacio van JPMorgan internaliseren grote beurzen de meeste van deze volumes.

Ze stelden ook dat het toegenomen dagelijkse gebruik en de verminderde liquiditeit zouden kunnen leiden tot zware beperkingen op het potentieel van het netwerk als ruilmiddel.

Layer 2 oplossing om enkele zorgen weg te nemen

Maar de Layer 2 schaaloplossingen zijn een van de mechanismen die al zijn overwogen om een aantal van de door JPMorgan opgeworpen problemen aan te pakken. Zodra de schaaloplossing live gaat, kan deze de congestie op het Bitcoin blockchainnetwerk verminderen, zoals uitgelegd door verschillende spelers in de branche.

Layer 2 netwerken zoals RSK en Lightning hebben al adopties gezien in El Salvador via initiatieven zoals Bitcoin Beach.

President Nayib Bukele verklaarde onlangs ook dat de regering van El Salvador plannen voor de uitrol van haar Bitcoin portemonnee heeft, die Chivo zal worden genoemd, met plannen om een $ 30 Bitcoin airdrop voor iedere volwassen burger te geven. De portemonnee zal volgens de aankondiging ook een Layer 2 schaaloplossing toevoegen en gebruikers in staat stellen om gratis Amerikaanse dollars en Bitcoin te verzenden.

The post JPMorgan maakt zich zorgen over de acceptatie van Bitcoin in El Salvador appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*