Crypto-Prijzen.nl

JPMorgan Chase voorzitter zegt dat BTC het goud van de dwaas is

JPMorgan Chase voorzitter zegt dat BTC het goud van de dwaas is

Jamie Dimon, de voorzitter en CEO van de toonaangevende Amerikaanse multinationale investeringsbank JPMorgan Chase, is weer naar buiten gekomen om Bitcoin (BTC/USD) te bekritiseren. In een recent interview met de CEO van Axios, Jim VandeHei, zei Dimon dat BTC geen intrinsieke waarde heeft en dat regelgevers er strenger op zouden moeten zijn.

Desalniettemin gelooft hij dat de vlaggenschip cryptocurrency nog lang zal bestaan.

In een commentaar op China’s recente algemene verbod op cryptocurrencies, zei Dimon dat hij altijd geloofde dat een of meer jurisdicties het illegaal zouden maken. Nu zijn voorspelling uitkomt, zei de directeur van JPMorgan dat hij denkt dat BTC een beetje gek goud is.

In antwoord op VandeHei’s vraag of regelgevers strikte maatregelen moeten nemen om de cryptosector in toom te houden, zei Dimon dat de overheid de industrie zou moeten reguleren als mensen digitale activa blijven gebruiken voor belastingontduiking, sekshandel en ransomware.

Hij voegde eraan toe dat regeringen de cryptosector moeten reguleren, omdat het geen zin heeft om toezicht te houden op alles wat banken doen met betrekking tot geldoverdrachten en geen toezicht te houden op crypto’s, die velen als geld beschouwen.

Amerikaanse regering voert inspanningen op om crypto te reguleren

Dit nieuws komt terwijl Amerikaanse regelgevers blijven zoeken naar manieren om de crypto ruimte te besturen. De Biden administratie heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat ze tot $ 10 miljoen aan premies wil aanbieden in ruil voor informatie die het kan helpen crypto gerelateerde ransomware aanvallen te bestrijden.

Bovendien vormde de regering een taskforce om toezicht te houden op de geldstromen die werden verkregen uit illegale activiteiten.

De SEC probeert ook richtlijnen te formuleren om de snelgroeiende activaklasse te reguleren. Terwijl Gary Gensler, voorzitter van de SEC, beweert dat de cryptosector bol staat van fraude, oplichting en misbruik, zei hij dat het bureau alleen probeert om voldoende beleggersbescherming te bieden in cryptofinanciering, uitgifte, handel of leningen.

De Federal Reserve jaagt ook op regulering van cryptocurrency, met een scherpe focus op stablecoins. Volgens Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, is de toezichthouder niet van plan crypto te verbieden zoals de People’s Bank of China (PBoC) deed. Hij benadrukte echter dat stablecoins gereguleerd moeten worden omdat sommige zoals Tether (USDT) niet volledig worden ondersteund door contant geld.

Ondanks het Chinese verbod en de negatieve sentimenten van Dimon, heeft BTC een aanzienlijke comeback gemaakt na een winst van 5,59% in 24 uur en 21,08% in de afgelopen zeven dagen. Door deze winsten is de munt opnieuw naar het niveau van $ 50.000 gekomen en verandert hij van eigenaar op $ 50.170,85 (£ 36.797,81) op het moment van schrijven.

The post JPMorgan Chase voorzitter zegt dat BTC het goud van de dwaas is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*